Ofte stillede spørgsmål

Erhvervsrejse - få svar på dine spørgsmål her

Her kan du få svar på dine spørgsmål til skader på din forretningsrejse. Du kan bl.a. læse om grønt og rødt kort, hvordan du henter dit erhvervsrejsekort samt hvordan COVID-19 påvirker din rejse.

Generelt

Skal jeg have både rødt og grønt kort, når jeg kører til udlandet?

Rødt kort er erstattet af Tryg Vejhjælp Europa. 

Du er sikret vejhjælp i udlandet, når din bil er kaskoforsikret, bilen vejer under 3.500 kg eller hvis din bil ikke bliver brugt til transport af gods. Du vil med Tryg Vejhjælp Europa få hjælp, hvis du skulle komme ud for et driftsstop eller en skade med din bil. 

Du kan kontakte Tryg Vejhjælp på + 45 70 11 20 00

  • Du kan bruge Tryg Vejhjælp i Danmark, hvis du har brug for assistance til bilen.
  • I udlandet kan du benytte dig af Tryg Vejhjælp, hvis du har din kaskoforsikring hos Tryg, og bilen får en skade eller et mekanisk svigt.

Grønt kort er dit bevis på din ansvarsforsikring uden for EU. 

Det grønne kort er et bevis for, at du har en ansvarsforsikring på din bil, når du kører uden for Europa. Hvis du kører inden for EU's grænser samt i Norge, Island, Schweiz og Andorra, er det ikke nødvendigt at medbringe det grønne kort.

I nogle lande, både i og uden for Europa, skal du medbringe grønt kort, hvis du kører der. Det drejer sig om følgende lande: 
Albanien, Bosnien-Herzegovina, Belarus (Hviderusland)**, Iran, Israel, Nordmakedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Rusland**, Tunesien, Tyrkiet, Ukraine.

*Vær opmærksom på, at Kosovo-delen af Albanien ikke accepterer det grønne kort. Ved indrejse i Kosovo er det derfor vigtigt, at du tegner en ansvarsforsikring ved grænsen. Bliver du indblandet i et færdselsuheld i Kosovo, er der risiko for, at du bliver tilbageholdt.                                                                            **Belarus (Hviderusland) og Rusland udgår fra aftalen om grønt kort pr. 1 juni 2023. Derfor er det vigtigt, at du fra denne dato køber en forsikring ved grænsen, når du kommer til det pågældende land. 

Grønt kort i Storbritannien

Storbritannien meldte sig ud af EU d. 31. januar 2020. De officielle udmeldinger fra Storbritannien lyder på, at du ved indkørsel til Storbritannien skal kunne dokumentere, at dit køretøj er forsikret. Det anbefales derfor, at du medbringer grønt kort, så du kan bekræfte dine forsikringsforhold. 

Jeg har fået en skade, mens jeg er på forretningsrejse. Hvad skal jeg gøre?

Hvis du har fået skade under din erhvervsrejse, kan du kontakte os på 44 20 26 76 alle hverdage 8-16.

Vi hjælper dig med skader i forbindelse med:

  • Afbestilling
  • Sygdom
  • Tilskadekomst
  • Stjålne eller beskadigede genstande
  • Bagageforsinkelse

Se anmeld skade for at se, hvilke dokumenter du skal bruge til skadeanmeldelsen. For at vi kan behandle din sag hurtigst muligt, er det vigtigt, at du indsender den relevante information. Du kan downloade forskellige skadeanmeldelser og samtykkeerklæringer her.

Hvordan påvirker COVID-19 min rejse?

Vi anbefaler dig at følge Udenrigsministeriets anbefalinger om udenlandsrejser i den aktuelle COVID-19 situation. Læs om hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med coronavirus og dine erhvervsforsikringer

Hvor kan jeg finde informationer fra myndighederne?

Vi har samlet en række relevante links for dig i forbindelse med COVID-19.

 

Erhvervsrejsekort

Hvorfor skal jeg bruge et erhvervsrejsekort?

Hvis din arbejdsgiver har oprettet en erhvervsrejseforsikring, er du og din familie dækket ved både sygdom og skader på erhvervsrejser i udlandet. Erhvervsrejser er ikke dækket af det blå EU-sygesikringskort. Det er derfor vigtigt, at du printer dit erhvervsrejsekort, så du altid har de vigtigste oplysninger på dig.  

Hvad står der på erhvervsrejsekortet?

Du kan se et eksemplar af erhvervsrejsekortet herunder. På kortet finder du telefonnumre til Tryg Alarm, vores alarmcentral, og skadeanmeldelse.

Erhvervsrejsekort

Læs mere om erhvervsrejsekortet.

Hvordan henter jeg mit erhvervsrejsekort?

Du skal selv printe dit erhvervsrejsekort. Du kan herefter klippe kortet ud og udfylde det med de nødvendige oplysninger.

Du kan enten hente dit erhvervsrejsekort her eller læse mere om kortet

Tryg Alarm

Ring til os – vi er klar døgnet rundt

Tryg Alarm er bemandet med skademedarbejdere og dansktalende læger, som hele døgnet er klar til at hjælpe.

Vi hjælper dig med det samme – året rundt og uanset klokkeslæt.

Ring fra udlandet på +45 44 68 82 00.