Erhverv

Her finder du grønt kort
Det røde kort
er skiftet til Tryg Vejhjælp Europa

Når du kører afsted i din bil i eller uden for Europa, skal du være opmærksom på at medbringe grønt kort.
Rødt kort er erstattet af Tryg Vejhjælp Europa, så her skal du blot huske at have telefonnumrene i bilen. Læs mere her.

Rødt kort er erstattet af
Tryg Vejhjælp Europa

Når din bil er kaskoforsikret, vejer under 3.500 kg. og ikke bliver brugt til transport af gods, er du sikret vejhjælp i udlandet. Her får du hjælp, hvis du skulle komme ud for et driftsstop eller en skade med din bil. Det røde kort, som du kender det i dag, er fra 1. januar 2018 erstattet af Tryg Vejhjælp Europa. Ændringen skyldes ny leverandør, men du får samme gode service og endnu flere fordele. Du kan læse om de nye betingelser, men du behøver ikke have dem i din bil. Alt du behøver er to telefonnumre:

 • + 45 70 11 20 00 – Tryg Vejhjælp
  I Danmark: Hvis du har Tryg Vejhjælp og har brug for assistance til bilen.
  I udlandet: Hvis du har kaskoforsikring hos Tryg og bilen får en skade eller et mekanisk svigt.
 • + 45 44 68 82 00 – Tryg Alarm
  Hvis du kommer til skade eller bliver syg i udlandet og har en Tryg rejseforsikring

Vil du vide mere om vejhjælp i udlandet?

Er du privatkunde? Læs mere

Grønt kort – bevis på din ansvarsforsikring uden for EU

Det grønne kort er et bevis på, at du har en ansvarsforsikring på din bil, når du kører uden for Europa. Det er ikke nødvendigt at medbringe det grønne kort inden for EU's grænser samt i Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien.

Medbring det grønne kort, hvis du kører i følgende lande
I nogle lande, både i og uden for Europa, skal du medbringe grønt kort, hvis du kører der. Det drejer sig om følgende lande: 
Albanien, Bosnien-Herzegovina, Belarus (Hviderusland)**, Iran, Israel, Nordmakedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Rusland**, Tunesien, Tyrkiet, Ukraine.

*Vær opmærksom på, at Kosovo ikke accepterer det grønne kort. Ved indrejse i Kosovo er det derfor vigtigt, at du køber en ansvarsforsikring ved grænsen. Bliver du indblandet i et færdselsuheld i Kosovo, er der risiko for, at du bliver tilbageholdt.
**Belarus (Hviderusland) og Rusland udgår fra aftalen om grønt kort pr. 1. juni 2023. Derfor er det også vigtigt, at du fra denne dato køber en forsikring ved grænsen, når du kommer til det pågældende land.

Grønt kort i Storbritannien
Storbritannien har fra 1. januar 2021 meldt sig ud af EU. De officielle udmeldinger fra Storbritannien siger, at man ved indkørsel til Storbritannien skal kunne dokumentere, at ens køretøj er forsikret. Derfor anbefales det, at man medbringer grønt kort, så man kan bekræfte sine forsikringsforhold.

Vil du bestille grønt kort?

Du kan printe det grønne kort på Min virksomhed. Når du bestiller, kan du downloade kortet med det samme og derefter printe det på normalt, hvidt papir. 

 1. Log ind på Min virksomhed
 2. Vælg din bilforsikring i oversigten
 3. Klik 'bestil grønt kort'

Hvis du skal til Aserbajdsjan eller Cypern skal du bestille det grønne kort separat - disse lande godtager ikke det grønne kort printet hjemmefra. Det samme gælder, hvis du har en flådepolice. 

Læs mere om bestilling af grønt kort