Erhvervs- og produktansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen dækker, hvis I som virksomhed er skyld i skader på personer eller ting. Forsikringen dækker også praktisk hjælp til at håndtere uberettigede erstatningskrav.

Sådan dækker ansvarsforsikringen

Vi har kombineret vores erhvervsansvarsforsikring og produktansvarsforsikring, så du kan få dem som én samlet forsikring. På den måde opstår der ikke gråzoner mellem dem.

Erhvervsansvarsforsikring

Kommer virksomhedens medarbejdere til at lave skade på andre personer eller på andre personers ting, mens de udfører deres arbejde, dækker vi det erstatningskrav, det kan medføre. En erhvervsansvarsskade kan fx være en medarbejder, der vælter en kundes vase. Det kan også være mere komplekse skader som fx partikeludslip fra din virksomhed, der rammer nabogrunden. Er medarbejderen selv kommet til skade under arbejdet, dækker vi også erstatningskravet fra medarbejderen.

Produktansvarsforsikring

Næsten alle produkter kan blive årsag til en produktansvarsskade. Hvis en fejl på virksomhedens produkt fører til skader på personer eller ting, dækker forsikringen. Som producent er du objektivt ansvarlig. Det vil sige, at det ingen betydning har, om din virksomhed har begået en fejl eller ej. Som forhandler hæfter du for producentens fejl, og du kan også blive ansvarlig, hvis du selv har begået fejl ved håndtering af produktet.

Min virksomhed

nemt overblik på Min virksomhed

Vil du se detaljer på dine forsikringer eller selv foretage ændringer? Du kan klare det meste online ved at logge ind på Min virksomhed.

Her kan du bl.a. få overblik over aktive og ophørte forsikringer, anmelde en skade eller se beløbet på din eventuelle bonus. Det er også på Min virksomhed, at vi sender beskeder til dig.

Log ind

Særlige fordele i erhvervs- og produktansvarsforsikringen

Matcher risikoen

Forsikringen tager højde for din virksomhed og det arbejde, I udfører, og matcher den risiko, I har.

Vi sikrer dit omdømme

Du skal ikke selv håndtere erstatningssager mellem dig og skadelidte. Vi overtager sagen og sikrer dit omdømme.

Rådgivning i skadesituationen

Vores specialister hjælper dig med juridisk og teknisk rådgivning i forbindelse med en skade.

Vi tilpasser forsikringen til din virksomhed

Den kombinerede erhvervs- og produktansvarsforsikring skal afspejle din virksomhed og dine behov. Sammen med dig vurderer vi blandt andet:

  • Eksport og reeksport
  • Serieproduktion
  • Krav fra dine kunder
  • Underleverandørers stabilitet

Vi lytter, så vi forstår din virkelighed, og vi rådgiver, så du får det fulde overblik over virksomhedens risici. Vi overtager det økonomiske ansvar og det praktiske arbejde med at håndtere sagen. 

Billede af kvinde med computer, som læser om Tryg Business

Få rabat med Tryg Business

Forsikringen her er en del af vores fordelsprogram Tryg Business. Det betyder, at hvis du samler dine erhvervsforsikringer hos os, kan du få op til 15 % i rabat og adgang til særlige services.

Læs mere

Vi er med dig hele vejen

Skulle uheldet være ude, sørger vi for at hjælpe dig godt igennem. Så snart en person eller virksomhed kræver erstatning fra jer, træder vi til. I samarbejde med jer vurderer og afslutter vi sagen bedst muligt for alle parter.

Du kan se, hvordan du anmelder skaden her.

Mest stillede spørgsmål

Hvad dækker erhvervs- og produktansvarsforsikringen?

Forsikringen indeholder, som navnet også antyder, en kombination af erhvervsansvar og produktansvar. Vi har kombineret de to områder for at undgå, at der opstår en gråzone imellem dem.

Erhvervsansvarsforsikringen dækker, hvis dine medarbejdere kommer til at gøre skade på andre personer eller deres ting, mens de udfører deres arbejde. Her erstatter vi det erstatningskrav, det kan medføre. Er medarbejderen selv kommet til skade, dækker vi også det erstatningskrav.

Produktansvarsforsikringen dækker derimod, hvis en fejl på din virksomheds produkt fører til skade på personer eller ting. Vær opmærksom på, at der gælder nogle forskellige regler alt efter, om du er producent eller forhandler af produktet.

Hvad koster en erhvervs -og produktansvarsforsikring?

Når vi skal udregne prisen på en erhvervs- og produktansvarsforsikring, tager vi højde for din virksomheds størrelse og det arbejde, I udfører, samt matcher jeres risiko. Her har vi en række spørgsmål, som vi typisk stiller i denne situation.

Vi spørger ind til:

  • Hvilke produkter/ydelser jeres virksomhed sælger?
  • Har I datterselskaber, som I ønsker at medforsikre?
  • Eksporterer I eller reeksporterer I produkter? Hvis ja, hvortil?
  • Hvilke dækninger I ønsker?
  • Hvor mange ansatte I har i virksomheden?
  • Hvad din virksomheds omsætning er?

Vil du vide mere om, hvad prisen er for lige din virksomhed, kan du kontakte os og få et tilbud.

Hvor kan jeg se, hvilke forsikringer der ellers vil passe til min virksomhed?

Du kan nemt få overblik og finde relevante forsikringer ved at klikke dig videre til vores forsikringsguide. Her kan du blive klogere på de forsikringer, vi anbefaler til en virksomhed som din. Du kan enten taste dit cvr-nummer ind og få målrettede anbefalinger - eller overordnet se, hvilke forsikringer virksomheder i din branche typisk har.

Hvad er forskellen på en erhvervsforsikring og en erhvervs- og produktansvarsforsikring?

Erhvervs- og produktansvarsforsikringen er en forsikring, der dækker skade på andre personer eller deres ting, hvis du eller dine medarbejdere er skyld i en utilsigtet handling. Forsikringen dækker også, hvis virksomheden har solgt et defekt produkt, som forvolder skade. Erhvervsforsikringen dækker derimod skade på virksomhedens egne genstande, hvis der fx opstår brand, vandskade eller tyveriDet kan du læse mere om her.

Du kan købe erhvervs- og produktansvarsforsikringen som en selvstændig forsikring, men du kan også købe den som en tilvalgsdækning til din erhvervsforsikring.

Har jeg mulighed for at få hjælp, hvis en kunde rejser et erstatningskrav?

Ja, det har du. Bliver du mødt med et erstatningskrav vedrørende en skade, som dit produkt har forvoldt, overtager vi sagen og sikrer din virksomheds omdømme.

Kan jeg få rabat på forsikringen?

Erhvervs- og produktansvarsforsikringen er en del af Tryg Business, hvor du kan samle dine forsikringer og få op til 15 % rabat. Det kan du læse mere om her.

Er en erhvervsansvarsforsikring og produktansvarsforsikring lovpligtig?

Erhvervsansvar
Det er ikke lovpligtig at have en erhvervsansvarsforsikring, men det kan være en god idé, så du undgår selv at måtte betale for erstatningsansvaret. Kommer din virksomhedens medarbejdere til at lave skade på andre personer eller på andre personers ting, mens de udfører deres arbejde, dækker forsikringen det erstatningskrav, det kan medføre. 


Produktansvar
Det er ikke lovpligtig at have en produktansvarsforsikring, men eksporterer eller reeksporterer din virksomhed produkter, kan det være en god idé at have en produktansvarsforsikring, så du undgår selv at måtte betale for erstatningskravet. Næsten alle produkter kan blive årsag til en produktansvarsskade. Hvis en fejl på virksomhedens produkt fører til skader på personer
eller ting, dækker forsikringen.

Kvinde arbejder i butik

Hvilke forsikringer passer til din virksomhed?

Tag vores guide og få et overblik over, hvilke forsikringer din virksomhed har brug for.

Gå til guiden