Tænderne gør ondt på pengepungen

23-03-2016 08:00
No image
 

Et tandlægebesøg kan blive dyrt - så dyrt, at hver femte dansker har udskudt at gå til tandlæge, fordi de ikke havde råd. Det viser TrygFondens nyeste nationale Tryghedsmåling. Men nu behøver tænderne ikke længere at gøre helt så ondt på pengepungen. En ny forsikring skal nemlig hjælpe danskerne med at dække udgifterne til tandbehandling.

 

Det er Tryg, der står bag den nye forsikring, som dækker tandbehandling for op til 25.000 kroner årligt. Produktet er udviklet i samarbejde med Dansk Tandforsikring, som er specialister på området og siden 2010 har solgt tandforsikringer. Trygs produkt er dog særligt udviklet til selskabets kunder og adskiller sig i såvel pris som dækning. På den måde er Tryg Tandforsikring sit eget unikke produkt. 

Tryg er det eneste af de større skadeforsikringsselskaber, der tilbyder en tandforsikring til privatkunder. Tryg Tandforsikring dækker stort set alle typer behandlinger hos tandlægen, lige fra fyldninger og kroner til paradentose- og rodbehandling. Forsikringen koster 545 kroner om året, og selvrisikoen er 1495 kroner per år. Dermed er det muligt at få dækket større tandlægeregninger, som kan true med at vælte budgettet i mange husstande.

For at kunne købe forsikringen skal man være mellem 18 og 70 år og have gået regelmæssigt til tandlæge de seneste tre år. Har man ikke det, skal man udfylde et tandstatusskema. Almindeligt eftersyn, tandrensning og kosmetiske indgreb er ikke omfattet af dækningen. 

"Udgifterne til tandbehandling kan meget hurtigt løbe op i flere tusinde kroner årligt. Samtidigt kan det være svært at forudse, hvor mange penge man vil skulle bruge på sine tænder i løbet af et langt liv," fortæller Denis Lewinsky, der er stifter og administrerende direktør hos Dansk Tandforsikring. "Udfordringen er, at ingen på forhånd ved, hvem af os, der får tandproblemer og -sygdomme. Én ting er dog sikkert: udgifterne til tænder stiger i takt med alderen, vi lever længere, og vi ønsker behandlinger, som sikrer, at vi beholder vores tænder hele livet. Derfor er behovet for tandbehandling blevet større, og det kan være en god idé at have en tandforsikring, så man er dækket ind, hvis uheldet er ude," uddyber Denis Lewinsky.

Og noget kunne tyde på, at Trygs kunder kan se idéen med en tandforsikring. 

"Selvom vi først lige har lanceret produktet, har vi allerede solgt cirka 200 tandforsikringer, og vi forventer at sælge mange flere, når vi i den kommende tid begynder at markedsføre det," udtaler Sune Bille Larsen, Direktør for Pris og Produktudvikling hos Tryg. "Vi har en ambition om at tage hånd om vores kunders sundhed hele vejen rundt og håber, at den nye forsikring på sigt vil gavne sundheden, idet færre udskyder tandlægebesøget af frygt for høje regninger og at flere derfor får den optimale tandbehandling i rette tid," siger han.

Læs mere om Tryg Tandforsikring her:
http://www.tryg.dk/forsikringer/tandforsikring.html

 
Kontaktinformation

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Susanne Lindhage, mobil: +45 41 86 28 80, mail: susanne.lindhage@tryg.dk