Tips og huskelister til rejsen
Der kan være mange ting at huske inden afrejse. Vi har lavet en tjekliste, så du kan komme godt afsted på ferie.

Falske emails fra Tryg i omløb
Læs mereTips og huskelister til rejsen
Der kan være mange ting at huske inden afrejse. Vi har lavet en tjekliste, så du kan komme godt afsted på ferie.
Udenrigsministeriets opdaterer løbende deres rejsevejledninger i forbindelse med coronavirus.
Læs UMs rejsevejledninger.
På baggrund af UMs seneste udmelding, tager vi først stilling til dækning via afbestillingsforsikring 24 timer inden udrejsetidspunktet.
Læs mere om, hvordan din rejseforsikring dækker.
Kortet giver dig ret til læge- og hospitalsbehandling på samme vilkår som borgerne i det land, du rejser i. Blå kort gælder i EU-lande samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.
Hvis der er egenbetaling for lægebehandling i det land, du rejser i, kan du selv komme til at betale denne andel. Det blå kort dækker heller ikke udgifter til hjemtransport, og i nogle tilfælde, udgifter til sygetransport.
Rejser du til andre lande end de førnævnte, dækker det blå kort ikke. Hvis du ønsker at være dækket for sygdom i disse lande, skal du tegne en rejseforsikring hos dit forsikringsselskab.
Med en rejseforsikring er du dækket ved både behandling og hjemtransport. Her kan du læse mere om vores rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Bliver du syg inden afrejse, eller sker der noget i dit liv, som gør, at du ikke kan komme af sted, kan du bruge din afbestillingsforsikring.
Du skal huske at vælge en afbestillingsforsikring på din rejseforsikring. Det kan du gøre på Min side.
Rejseforsikringer dækker kun akut opstået sygdom og skader på rejsen. En medicinsk forhåndsvurdering fortæller dig, om din kroniske eller nuværende sygdom er stabil nok, til at være dækket, du får brug for behandling på din rejse.
Har du tjekket, om der er særlige sygdomme, du skal vaccineres mod, der hvor du skal hen? Kontakt din læge eller undersøg hos Statens Serum Institut, om du skal have specielle vaccinationer eller tage malaria-piller ved rejser til din destination.
Undgå, at hele din ferie bliver ødelagt af sygdom, ved at forebygge med god håndhygiejne og opmærksom på, hvad du spiser og drikker.
En lille flaske med håndsprit er god at have med på rejsen. Brug håndsprit efter berøring med fremmed valuta, før spisning og efter toiletbesøg.
I nogle lande er bakteriefloraen så anderledes end vores, at det kan skabe maveproblemer, når vi spiser og drikker lokalt. Undersøg altid rejseguides for dit feriemål. I mange tilfælde vil der stå, hvis det anbefales ikke at drikke vandet fra hanen. Brug i stedet vand fra flaske – både til at slukke tørsten og til tandbørstningen.
Er du bekymret for om din mave kan klare rejsemålets bakterier, så styr uden om rå madvarer eller salater, der er skyllet i postevand. Gå som tommelfingerregel efter mad, der har været varmet ordentligt op – altså kogt eller stegt.
Med disse ting i håndbagagen er du ikke helt fortabt, hvis dine kufferter bliver forsinkede.
Undersøg sikkerhedssituationen på dit feriemål. Det gælder især ved rejser til Mellemøsten, visse steder i Asien, Afrika og Mellem- og Sydamerika. På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du få aktuelle råd og vejledninger.
Tilmeld dig Udenrigsministeriets Danskerliste, så det er muligt at kontakte dig i tilfælde af krisesituationer. Det kan være ved naturkatastrofer, terroraktioner eller væbnet konflikt i det land, du opholder dig i.
Tager du bilen på ferie, kan det godt betale sig at pakke den forsvarligt, i tilfælde af uheld.
Her finder du den internationale anmeldelsesblanket, som bruges ved uheld med din bil i udlandet. Den er med til at sikre, at du får alle de nødvendige oplysninger.