Kvinde sidder på terrassen mens håndværkeren arbejder på taget.

Husforsikring - dækker brand,
storm og skybrud

Markedets bedste husforsikring, der både dækker dit hus og din have. Køb en husforsikring, der bl.a. dækker skader efter brand, storm og skybrud. Se pakkerne og beregn din pris.

Indtast venligst et gyldigt telefonnummer

Vælg en pakke, der passer til dine behov 

Med en husforsikring hos os er både hus og have grundigt dækket. Den tager højde for mange af de uforudsete ting, du kan møde som husejer – uanset om du bor i parcelhus, rækkehus eller bygger nyt. Hos os følger alle de vigtigste dækninger med i basispakken, fx skader på grund af brand, storm og skybrud, skjulte rør- og kabelskader, glas- og sanitetsskader og meget mere.

Udvidet

Basis

Mand og børn sidder ved bål i have foran hus

Hus Valgfri

For dig, der ønsker en solid husforsikring og selv vil sammensætte de dækninger, du har brug for.

Vælg dækninger

Markedets bedste husforsikring

Når du køber en bolig, er det vigtigt, at du også køber en tilsvarende forsikring til din bolig. Når du køber et hus, skal du have en husforsikring. Vi har sammensat husforsikringen, så du ikke behøver at bekymre dig – vi dækker både dit hus og din have.

Hvad er en husforsikring?

En husforsikring skal sikre dit hjem, hvis uheldet er ude. Det er vigtigt, at du som husejer køber en husforsikring, så du er godt dækket ind, hvis du skulle stå med kælderen i vand, eller hvis et træ vælter ned i taget.

En god grunddækning

Vores husforsikring har en god grunddækning - vi dækker både dit hus og din have. Det gælder bl.a. skader efter brand, storm, skybrud, utætheder i rør og skjulte kabler samt insekt og svampeskader.

Vil du udvide din forsikring?

Du kan fx også få dækket vandskader fra fygesne, funktionsfejl på hårde hvidevarer til de er 4 år gamle, skader fra mus, rotter og husmår. Du kan også få dækningen Bolighjælp.

Særlige fordele i husforsikringen

Rottespærre kan følge med

Med Husforsikring Super følger en rottespærre med – inklusiv montering af vores autoriserede samarbejdspartner.

Rabat ved skjulte rør og kabler

Få rabat på dækningen 'Rør og kabel', hvis dit hus har godkendt vandsikringsalarm eller udelukkende er el-opvarmet.

Dit husejeransvar er dækket

Forsikringen dækker, hvis nogen fx falder på dit fortov og kræver erstatning, fordi du ikke har ryddet sne.

Du kan også få Bolighjælp

Med dækningen hjælper vi dig med væltede træer, fjernelse af aktive hvepsebo og andre praktiske ting ved dit hus, som begrænser eller forhindrer større skader.

Husforsikring til dit behov

Tilpas din forsikring til netop din bolig - uanset om du bor i parcelhus, rækkehus eller skal bygge om.

gule rækkehuse og græsplæner
ombygning og forsikring - hustag der undergår renovering

Bor du i rækkehus?

Du skal ikke betale særlig selvrisiko for vandskader, og med dækningen 'Udvidet vandskade' er du sikret for de fleste vandskader - også indtrængning af vand i bygningen og udsivning fra synlige rør, fx fra radiatorer.

Bor du i parcelhus?

Du kan vælge mellem fire gode tilvalgsdækninger til din husforsikring. Fx 'Udvidet vandskade', der blandt andet dækker udsivning fra synlige installationer, og vand, der træner ind gennem taget eller 'Mere tryghed', der fx dækker skader i beboelsen på grund af rotter. Forebyg med en rottespærre.

Skal du bygge om?

Vi kan dække både tyveri, hærværk og pludselige skader på dine byggematerialer med dækningen 'Mere tryghed' i op til 3 måneder fra materialerne er leveret. Ved større ombygninger anbefaler vi dog altid, at du også køber en entrepriseforsikring.

Få rottespærre med i din husforsikring når du køber superpakken.

Få en rottespærre

Hvis du vælger Husforsikring Super følger der en rottespærre med, som vi installerer hos dig – den nedbringer risikoen for, at rotter kan komme ind i dit hus. Se her, hvordan en rottespærre virker.

Læs om Hus Super Hvad er en rottespærre?

Stråtag og forsikring

Ofte er en husforsikring til stråtækte huse dyrere end til huse med hårdt tag. Når du køber et hus med stråtag, er det en god ide at få det brandsikret. Taget får en bedre modstandsevne og en bedre varmeisolering. Hvis du har dit stråtag brandsikret, får du rabat på din husforsikring hos os. Du kan også få rabat på din husforsikring ved at samle dine forsikringer i en Tryghedspakke.

Villaforsikring

Leder du efter en villaforsikring? I Tryg har vi en husforsikring, der gælder for de fleste typer af huse – også villaer: parcelhuse, villahuse, fritidshuse, rækkehuse og enfamiliehuse. Tidligere havde vi en villaforsikring, men den er skiftet navn til husforsikring. Bestil et tilbud på en husforsikring, så finder vi en god pris til dig -  uanset hvilket hus, du bor i.

Mest stillede spørgsmål

Hvad koster en husforsikring?

Prisen på en husforsikring afhænger af flere faktorer. Blandt andet om der tidligere har været skader på huset og hvor i landet du bor. Prisen afhænger også af, hvilken selvrisiko du ønsker, og om du vil supplere med forskellige tilvalgsdækninger, som Udvidet vandskade eller Bolighjælp. Ønsker du din nøjagtige pris, kan du hurtigt og let beregne din pris.
 

Er en husforsikring lovpligtig?

Når du køber hus – og højst sandsynligt i den forbindelse optager et realkreditlån, er det et krav fra dit realkreditinstitut, at du tegner en husforsikring herunder en brandforsikring, som gælder fra overtagelsesdagen, eller fra den dag, du får disposition over boligen. Husforsikring er ikke lovpligtig, men en god idé, når du køber et hus. Ud over bygningsbrand kan du også tegne en husforsikring, der omfatter stormskader, skybrud og vandskade, svamp, insekt, råd, husejeransvar og retshjælp.

Hvad dækker min husforsikring? 

En husforsikring skal sikre dit hjem, hvis uheldet er ude. Det er vigtigt, at du som husejer køber en husforsikring, så du er godt dækket ind. Forsikringen tager højde for mange af de uforudsete ting, du kan møde som husejer – uanset om du bor i parcelhus, rækkehus eller bygger nyt. Hos os følger alle de vigtigste dækninger med i basispakken, fx skader på grund af brand, storm og skybrud, skjulte rør- og kabelskader, glas- og sanitetsskader og meget mere.
 

Hvornår træder forsikringen i kraft?

Forsikringen gælder for et år ad gangen, med mindre andet fremgår af forsikringsaftalen (policen). Den forlænges automatisk for yderligere et år, med mindre den opsiges inden.

Du kan frit vælge at betale forsikringen enten helårligt eller månedligt på Min side. Du kan betale forsikringen via Betalingsservice eller indbetalingskort. Ønsker du at betale månedligt, er det en forudsætning at være tilmelding Betalingsservice. Læs mere om månedsbetaling.

Hvornår skal en husforsikring tegnes?

Når du køber et hus, skal du have en husforsikring. Vi har sammensat husforsikringen, så du ikke behøver at bekymre dig – vi dækker både dit hus og din have.

Kunde foretager et forsikringstjek af sine nuværende forsikringer og undresøger om husstanden er ordentligt dækket

Svar på fire simple spørgsmål

Få inspiration til, hvad andre som dig har lagt ekstra vægt på, når de har købt forsikringer. Fortæl os, hvordan du bor og om du har familie og bil, så sammenligner vi med kunder som ligner dig.

Værktøjet er ikke en personlig anbefaling og kan udelukkende bruges til inspiration. For en personlig rådgivning skal du kontakte os.

Læs mere

Hvorfor være kunde hos Tryg?

Hurtig hjælp - døgnet rundt

Får du en skade, kan du nemt anmelde den på tryg.dk. Ved akutte skader rådgiver vi dig på telefonen eller rykker ud – 24 timer i døgnet.

Op til 20 % rabat med Tryghedspakken

Samler du dine forsikringer hos os, får du op til 20 % rabat – og ekstra sikkerhed ved fx ID-tyveri oveni. Vi kalder det Tryghedspakken.

Mulighed for bonus

Når du er kunde hos os, er du medlem af TryghedsGruppen. TryghedsGruppen er den største aktionær i Tryg og står bag TrygFonden. Som kunde giver det dig flere fordele: Du har mulighed for at få bonus – typisk 5-8 %, og du er med til at skabe større tryghed i Danmark gennem TrygFonden.