Tryg udvikler ejerskifteforsikring til biler

08-06-2016 08:00
No image
 

Der kan være mange penge at spare ved at købe brugtbil privat frem for ved en forhandler. Men med det søde følger det sure: Bilen købes typisk som prøvet og beset uden mulighed for at reklamere. Og så kan besparelsen pludselig komme til at koste dyrt, hvis bilen går i stykker. Derfor har Tryg nu udviklet en bilejerskifteforsikring.

 

Som det første af de større forsikringsselskaber herhjemme tilbyder Tryg nu en bilejerskifteforsikring. Den nye forsikring dækker omkostninger til udbedring af mekaniske funktionsfejl på biler, der er handlet privat og derfor ikke er omfattet af købelovens reklamationsret.

Med bilejerskifteforsikringen kan køberen af en brugtbil trygt læne sig tilbage i sædet på sit nyerhvervede køretøj. Skulle for eksempel motoren, gearkassen eller koblingen gå inden for seks måneder efter købet, skal den uheldige køber nemlig ikke selv have penge op af lommen til reparationerne. Således dækker Tryg Bilejerskifteforsikring pludseligt opståede skader på mekaniske dele samt unaturligt hurtigt slid, der medfører reparation og udskiftning før fabrikantens anbefalinger.

Dækningen gælder blandt andet bilens motorblok, gearkasse og alle dele af styretøj, kobling og brændstofsystem samt aktivt sikkerhedsudstyr såsom ABS og airbags. Skader som følge af almindeligt slid og manglende vedligeholdelse samt skader, som køber havde kendskab til ved handlens indgåelse, er dog ikke omfattet af dækningen.

Inden bilejerskifteforsikringen kan tegnes, skal der udføres en Tryg Bilattest, som er en teknisk og visuel gennemgang af bilen, inklusiv prøvekørsel. Bilens dele bliver ikke adskilt, men attesten giver et godt indtryk af køretøjets tilstand. Findes der ved gennemgang af bilen fejl eller mangler, noteres det i attesten, og forsikringen vil ikke dække disse - med mindre, at de bliver udbedret. Det er desuden et krav, at bilen bliver kaskoforsikret hos Tryg.

Bilejerskifteforsikringen kan købes til biler med en nyværdi på op til 999.000 kroner. Kilometerstanden skal være under 200.000, og bilen skal være under 10 år fra første registreringsdato samt overholde de anbefalede serviceeftersyn. Prisen på forsikringen afhænger af bilens alder og nyværdi, men den kan tegnes for helt ned til 499 kroner. Forsikringen dækker med op til 50.000 kroner per skade, og selvrisikoen er 2000 kroner per dækket skade.

Tryg Bilattest koster 499 kroner og udføres i samarbejde med bilsynsvirksomheden Applus. Den betales enten af køber selv eller af sælger, der med attesten kan levere dokumentation for bilens tilstand fra en uvildig tredjepart og dermed lette salget. Tryg Bilattest kan også købes separat, uden efterfølgende køb af Tryg Bilejerskifteforsikring.

For at sætte fokus på den nye bilejerskifteforsikring har Tryg iværksat en målrettet markedsføringskampagne i samarbejde med dba.dk.

 
Kontaktinformation

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Susanne Lindhage, mobil: +45 41 86 28 80, mail: susanne.lindhage@tryg.dk