" title=" Sådan bliver du bedst klædt på til skiferien
">
Hvert år kommer 10.000 danskere så alvorligt til skade på skiferien, at de skal bruge rejseforsikringen. Det er derfor vigtigt at have sine forsikringer på plads inden ferien, særligt efter det gule sygesikringskort nu er erstattet af det blå, som ikke dækker lige så godt. Derudover er der flere ting, du selv kan gøre for at undgå skader.
Knap 500.000 danskere tager ifølge Dansk Skiforbund på skiferie i løbet af vinteren, men desværre må mange allerede vinke farvel til pisterne på grund af skader efter bare få dage på ski. De danske skiløbere får faktisk hele 23 gange så mange skader som nordmændene og fem gange så mange som svenskerne, når de er på skiferie i udlandet. Det viser en opgørelse fra SOS International. Det er derfor en rigtig god idé at tage sine forholdsregler.
- Det er altid vigtigt at tjekke sine forsikringer, inden man tager ud at rejse, og det er kun blevet endnu vigtigere, efter det gule sygesikringskort er blevet erstattet med det blå, som ikke dækker lige så godt, siger Charlotte Gøttler, forebyggelseschef i Tryg.
Hun fremhæver, at hjemtransport for eksempel ikke er dækket på det blå kort, hvilket nemt kan løbe op i 30.000-60.000 kroner, hvis man ikke har en rejseforsikring. Derudover er der ofte kun privathospitaler på skisportsstederne, så hvis ulykken er ude, risikerer man at skulle fragtes flere hundrede kilometer til det nærmeste hospital. Det betyder, at man kan risikere, at transporten i særlige tilfælde skal foregå med helikopter, og regningen skal man selv betale. Har man derimod en rejseforsikring har man mulighed for at blive behandlet på privathospital, hvis der er langt til det offentlige, eller hvis det offentlige hospital ikke lever op til dansk standard.
Udover at have styr på forsikringerne inden, du tager afsted, er der fem gode råd, du kan tage med dig for at mindske risikoen for skader, når du er nået frem til skisportsstedet.
Er du nybegynder på ski, så tag undervisning på skiskolen. En god teknik mindsker risikoen for skiskader.
Anvend altid sikkerhedsudstyr som hjelm, briller og rygskjold uanset, om du er erfaren eller nybegynder, barn eller voksen. Er du nybegynder på snowboard, er det også en god ide at bruge håndledsbeskyttere.
Skibindingen må ikke være for stram, for så kan du risikere at skien ikke slipper støvlen hvis du falder, og det er farligt. Få eventuelt rådgivning i skibutikken eller hos skiudlejningen.
Træthed øger risikoen for skader, så lyt til kroppen og hold nogle pauser. Start roligt ud, så du har kræfter til hele ferien.
- Og husk nu, at der er en grund til, at barerne hedder AFTERski. Jægerte og skiløb er og bliver en dårlig kombination, siger Charlotte Gøttler.
Tre forsikringer, du bør have styr på til skiferien:
Tjek altid med dit forsikringsselskab, hvordan du er dækket på ski, da det er forskelligt fra selskab til selskab.
Rejseforsikring: Dækker behandling, hvis du kommer til skade i udlandet. Blandt andet hjemtransport, medicinudgifter, døgnbemandet alarmcentral, behandling på privathospitaler, hvis der er langt til det offentlige hospital eller hvis forholdene på hospitalet ikke lever op til dansk standard.
Ulykkesforsikring: Dækker udgifter til behandling efter en skade, når du kommer hjem. For eksempel fysioterapi, kiropraktik m.m. Dækker også, hvis skaden senere bliver til et varigt mén.
Ansvarsforsikring: Når man står på ski, risikerer man ikke bare selv at komme til skade, man kan også komme til at forvolde skade på andre. Og er man skyld i en alvorlig skade, kan erstatningen løbe op i mange tusinde kroner, det er derfor, det er vigtigt at have en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen har du typisk på indboforsikringen.
For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Tanja Frederiksen, pressetalsmand
Mobil: +45 51 95 77 78
Mail: tanja.frederiksen@tryg.dk