Nytårsaften eksploderer antallet af brande

30-12-2015 08:00
No image
 

Nytårsaften er det ikke kun raketterne, der stiger til vejrs. Det gør også antallet af brande, som bogstaveligt talt eksploderer i dagene den 31. december og den 1. januar. Det viser nye tal fra forsikringsselskabet Tryg.

 

December er med julens mange stearinlys og gran højsæson for brande. Men særligt én dag stikker helt af fra de andre - nytårsaften. Det viser nye opgørelser fra Danmarks største forsikringsselskab, Tryg, som har sammenlignet statistikker for anmeldelser af brandskader på privatboligers bygning og indbo i december og januar gennem de seneste fem år fra 2010 til og med 2014. 

Ifølge Trygs opgørelser er der således over 14 gange flere brandskader på bygning og indbo nytårsaften den 31. december/1. januar end på en gennemsnitsdag i december og januar. 

"I langt de fleste tilfælde er der heldigvis tale om mindre brande, der ikke forvolder stor skade på hverken mennesker eller materiel. Det drejer sig primært om sprængte postkasser eller vildfarne raketter, som har brændt hul i plastictaget på carporte og udhuse m.m.," udtaler forebyggelseschef i Tryg, Charlotte Nolsøe Gøttler. "Men vi ser også en del brandskader som følge af bordbomber og stearinlys, der har antændt dug, bordpynt og lignende. Særligt den type brand er et problem, fordi den hurtigt kan udvikle sig og øger risikoen for større brande markant," slutter Charlotte Nolsøe Gøttler og anbefaler, at man træffer følgende forholdsregler, inden nytårsfesten skydes i gang:


· Tjek, at boligens røgalarmer virker og hav brandslukningsudstyr klar i tilfælde af uheld. Du kan for eksempel fylde vand på en kande eller købe en 112 brandslukker - en handy spray, som er nem at betjene.

· Hold hele tiden øje med stearinlys og bordbomber - og sørg for, at de står placeret på en måde, så ild og gnister derfra ikke kan komme i kontakt med brandbart materiale såsom bordpynt og servietter m.m.

· Dæk ikke lamper, elektriske apparater og lign. til med nytårspynt. 

· Afmonter din postkasse, så den ikke bliver sprængt i stykker! Du kan også stille en aflang bakke eller kageform med vand nede på bunden af postkassen. 

· Har du brevsprække eller kattelem, så bloker den ved for eksempel at sætte noget i spænd på bagsiden, så det ikke er muligt at smide fyrværkeri ind i boligen.

· Kør bilen ind i garagen eller carporten for at beskytte den mod hærværk og fyrværkeri.

 
Kontaktinformation

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Susanne Lindhage, mobil: +45 41 86 28 80, mail: susanne.lindhage@tryg.dk