Nyhed fra Tryg:

Graviditetsforsikring dækker dig og din ufødte baby både før og efter fødslen

Det kan give ekstra ro og tryghed at vide, at der er hjælp at hente både under din graviditet og i forbindelse med fødslen. 

Vælg den dækning, der passer til din mave - Basis-pakken er gratis. 

Graviditetsforsikring til dig og dit ufødte barn


Graviditetsforsikringen giver hjælp og erstatning i en række situationer, som en god forsikring plejer, men også fri og online adgang til en erfaren jordemoder.
Videokurser om amning, fødselsforberedelse og meget mere

Graviditetsforsikringen giver adgang til videokurser om ammeteknik og fødselsforberedelse. Sparring med en jordemoder kan fra uge 21 til 14 dage efter fødslen give dig de svar, du har brug for.

Psykologisk krisehjælp – vi tager hånd om dig

Skulle der ske usædvanlige ting under graviditeten eller fødslen, som sætter sine spor, får du mulighed for at tale med en psykolog. Det er et tilbud til hele familien.

Ulykkesdækning fra uge 21

Graviditetsforsikringen giver både økonomisk hjælp og dækker behandlinger, hvis der skulle ske noget med dig eller dit barn under graviditeten eller fødslen.

Vælg pakken, der passer til din mave

Vi vil gerne øge trygheden gennem hele graviditeten for alle. Derfor er vores online jordemoder i samarbejde med Gravid.dk en grundlæggende del af alle tre pakker – helt fra uge 21 og indtil 14 dage efter fødslen.
 

Udvidet

995 kr.

Basis

Gratis

Kvinde sidder i sofa og kigger på en PC
Mand og kvinde sidder i sofa

Super-pakken

Nogle oplever gener under graviditeten, som kan lindres med hjælp fx af en fysio- eller zoneterapeut. Andre får brug for genoptræning, hjælp hos en psykolog ved tegn på en efterfødselsreaktion eller hjælp med rengøring, pleje i hjemmet eller transport til behandling. Det er også med i Super-pakken.

Udvidet-pakken

Med Udvidet-pakken får I økonomisk hjælp til at gøre hverdagen lettere, hvis der skulle opstå komplikationer under fødslen. Vi fordobler fx erstatningen, hvis du eller dit barn får mén på mindst 30 % som direkte følge af en ulykke under graviditeten/fødslen.

Basis-pakken

Nogle gange sker der usædvanlige ting under graviditeten eller fødslen, fx hvis fødslen går i gang, før du er nået på hospitalet. Hvis det sætter sine spor hos jer, har I mulighed for at tale med en psykolog og få det bearbejdet. Basis-pakken giver også erstatning ved varigt mén.

Hvorfor vælge en graviditetsforsikring?

Med en graviditetsforsikring kan hele familien få en tryggere ventetid med al den støtte, der kan blive brug for.

Trygs graviditetsforsikring er den eneste i Danmark, men i Sverige, der har et sundhedssystem meget lig vores, vælger over 85 % af alle forældre at have en forsikring til graviditeten.

Graviditetsforsikring er for alle gravide

 • Vi stiller ikke krav til dit helbred og spørger ikke om tidligere graviditeters forløb.
 • Prisen på Udvidet- og Super-pakken er den samme uanset din alder.
 • Forsikringen gælder fra graviditetens uge 21.
 • Du kan vælge at lade forsikringen fortsætte direkte over i en børneforsikring – en tryg start på livet.

Få hjælp fra en erfaren jordemoder

Trygs unikke graviditetsforsikring er et godt supplement til den hjælp, vi alle kan få fra det offentlige. Sammen med Gravid.dk tilbyder vi: 

 • Grundigt online videokursus i fødselsforberedelse til dig og din partner – når det passer jer bedst.
 • Online videokursus i ammeteknik – hjælp til gode ammestillinger, nyttige råd med mere.
 • Fri adgang til e-konsultationer og én personlig videokonsultation med en erfaren jordemoder – det gælder til 14 dage efter fødslen.
 • Live sessioner, som jordemoderen holder løbende om relevante emner som fx forældreskab eller amning.

Ring til os og hør mere

Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål om forsikringen og hvordan du er dækket med en graviditetsforsikring. 

Ring nu på 44 20 29 60 og hør mere.

Mest stillede spørgsmål om graviditetsforsikring

Hvad er en graviditetsforsikring?

Graviditetsforsikringen kan hjælpe, hvis der skulle opstå en vanskelig situation – både under graviditeten, under fødslen og 6 måneder efter. Det kan være med praktisk hjælp i hverdagen, men også hjælp i svære situationer, fx hvis moren har haft en hård fødsel og har været indlagt.

Hvornår skal jeg have en graviditetsforsikring?

Du kan købe graviditetsforsikringen når som helst i din graviditet – prisen er den samme, og Basis-pakken er ovenikøbet gratis. Selvom forsikringen først gælder fra uge 21, så er det en god idé at købe den tidligere, så du har den på plads.

Hvornår gælder graviditetsforsikringen?

Forsikringen gælder både for mor og barn, fra det øjeblik du bestiller den – dog tidligst fra den 21. graviditetsuge. Er du i tvivl om, hvornår det er, så se din vandrejournal.

Hvad gælder for tvillinger?

Venter du tvillinger, trillinger eller endnu flere små guldklumper? Tillykke. Hos os gælder graviditetsforsikringen for alle børn i maven, uden at du skal betale ekstra – prisen er den samme.

Hvorfor skal jeg vælge en graviditetsforsikring?

Graviditetsforsikringen er den eneste forsikring, der sikrer dit ufødte barn. En børneforsikring kan først hjælpe, når dit barn er kommet til verden. Derudover kan I få ekstra hjælp, hvis der skulle opstå en vanskelig situation – både under graviditeten og efter fødslen. Fx kan både du og din partner få psykologhjælp, hvis der er tegn på en efterfødselsreaktion.

Hvorfor skal jeg betale for en graviditetsforsikring?

Vælger du Udvidet- eller Super-pakken, får du en meget mere omfattende dækning for både dig og dit barn. Super-pakken indeholder fx dækningen Sundhed, så du kan få hjælp, hvis du får gener under graviditeten, har brug for hjælp til genoptræning eller har brug for praktisk hjælp, fordi du skal være sengeliggende en periode efter fødslen.

Kan jeg bytte den gratis Basis-pakke med Udvidet- eller Super-pakken?

Ja, selvfølgelig. Vi kan bestemt godt lide vores gratis graviditetsforsikring – den kan alle få, også selv om du ikke ellers er kunde i Tryg. Men ud over adgang til fordelene med vores Online jordemoder giver Basis-pakken kun begrænset dækning. Hvis du vil have den bedste dækning, bør du vælge Super-pakken til 1.495 kr. Alternativt kan du vælge Udvidet-pakken til 995 kr.

Hvor længe gælder graviditetsforsikringen?

Graviditetsforsikringen gælder, til dit barn fylder seks måneder. Vi anbefaler, at du også vælger en børneforsikring til din barn, så dit barn fortsat er forsikret allerede fra starten. Med børneforsikringen får dit barn blandt andet en ulykkesforsikring, der gælder allerede fra første dag.

Hvad dækker krisehjælp på graviditetsforsikringen sammenlignet med min ulykkesforsikring?

Det er normalt kun den forsikrede, der kan få psykologisk krisehjælp. Krisehjælp på graviditetsforsikringen er udvidet, så din partner og barnets større søskende og bedsteforældre også kan få psykologisk krisehjælp i forbindelse med et ulykkestilfælde. Det er unikt for graviditetsforsikringen.

Derudover dækker ulykkesforsikringen udelukkende psykologhjælp, hvor behovet for psykolog er udløst af en ulykke dækket af ulykkesforsikringen. Den ville fx ikke kunne aktiveres ved abort, for tidlig fødsel, en efterfødselsreaktion eller lignende. Det kan den til gengæld på graviditetsforsikringen.

Hvad kan jeg bruge udvidet hjælp i Super-pakken til?

I graviditetsforsikringens Super-pakke er dækningen udvidet hjælp. Den dækker over en række muligheder for hjælp i hjemmet, som man kan have brug for, når man lige har født. Du kan for eksempel få hjælp til:

 • rengøring
 • pleje
 • transport ved sygdom eller ulykke under graviditeten eller i forbindelse med fødslen.

Normalt kan man kun få hjælp i hjemmet, hvis noget er sket i forbindelse med en ulykke. En del følgevirkninger ved graviditet, såsom kejsersnit eller bækkenløsning, betragtes normalt ikke som ulykke. I de tilfælde kan graviditetsforsikringen hjælpe, fx hvis den nybagte mor ikke må løfte eller udføre andre opgaver på grund af følgevirkninger. Eller hvis man bliver nødt til at være sengeliggende i den sidste del af graviditeten, så er der også mulighed for lidt hjælp i hverdagen.

Hvorfor er graviditetsforsikringen en god idé, når jeg allerede har en sundhedsforsikring og en ulykkesforsikring?

Som gravid er du naturligvis dækket på samme vilkår som alle andre med din sundhedsforsikring og din ulykkesforsikring. Din sundhedsforsikring fra Tryg dækker også behandling af graviditetsgener hos fx en fysioterapeut.

Forskellen mellem ulykkes- og sundhedsforsikring og graviditetsforsikring er, at graviditetsforsikringen er målrettet graviditet og fødsel, og dækker både den gravide og det ufødte barn fra graviditetsuge 21 indtil 6 måneder efter fødslen.

Graviditetsforsikringen dækker altså situationer, hvor en ulykkesforsikring og sundhedsforsikring ikke dækker. Alt efter hvilken pakke du vælger, dækker graviditetsforsikring fx:

 • Skader som følge af ulykke, hvor der er anvendt kop eller saks under fødslen (alle pakker).
 • Krisehjælp til både mor, partner, store søskende og barnets bedsteforældre, hvis familien har brug for at få bearbejdet en situation i forbindelse med en skade (alle pakker).
 • Økonomisk hjælp i form af erstatning fra forsikringen., hvis der skulle opstå komplikationer under fødslen (Udvidet- og Super-pakken).
 • Adgang til hjælp hos en psykolog eller psykiater til både dig og din partner på samme forsikring, hvis en af jer skulle vise tegn på efterfødselsreaktion (Super-pakken). Det er en fordel, hvis en af jer ikke har en sundhedsforsikring. Hvis I begge har en sundhedsforsikring, har I mulighed for at få hjælp fra begge forsikringer.
 • Adgang til hjælp som fx rengøring, pleje i hjemmet og transport ved sygdom eller ulykke under graviditeten eller i forbindelse med fødslen. Det kan gøre hverdagen lidt lettere (Super-pakken).

Graviditetsforsikringen giver også online adgang til en erfaren jordemoder og adgang til en række videokurser om amning og fødselsforberedelse.

Generelt er det sådan, at hvis du har både graviditetsforsikrings Udvidet- eller Super-pakke og ulykkes- og/eller sundhedsforsikring, så kan du få hjælp fra begge forsikringer – det kan give ekstra tryghed i situationen.

Er jeg ikke godt nok dækket med min ulykkesforsikring?

Hvis du som kvinde og gravid/fødende har en ulykkesforsikring, så er du sikkert fint dækket netop for ulykker. Graviditetsforsikringen dækker nogle af de samme ting – men den dækker også dit ufødte barn. Og så tilbyder den i øvrigt en række ekstra dækninger afhængigt af, hvilken pakke du vælger. Alle pakker på graviditetsforsikringen giver også fri og online adgang til en erfaren jordemoder og adgang til en række videokurser om amning og fødselsforberedelse. Du kan læse mere om pakkerne her [Link til pakkerne på siden].

I Tryg dækker vi fødselsskader på samme vilkår som øvrige skader på ulykkes- og sundhedsforsikringen. Men det er op til den enkelte gravide at vurdere, om man vil have en ulykkes- og sundhedsforsikring, og om det rækker i forhold til ens behov og ønske om tryghed i graviditeten. Sådan er det i bund og grund med alle forsikringer.

Det er i øvrigt heller ikke alle, der har en ulykke- og/eller en sundhedsforsikring. Hvis det er tilfældet, så kan en graviditetsforsikring netop være en god idé, da graviditeten er en særligt sårbar tid.

Betingelser og produktinformation


Få overblik over, hvordan vi har sammensat graviditetsforsikringen. 

Afhængigt af hvilken pakke du vælger, kan du være delvist dækket af din ulykkes- eller sundhedsforsikring.

Børneforsikring – vi vokser med opgaven

Den naturlige arvtager til graviditetsforsikringen er selvfølgelig en børneforsikring. Med den kan du sikre dit barn hele vejen rundt med ulykkes-, sygdoms- og sundhedsforsikring i én og samme pakke.

Se børneforsikring