Aktuelt

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Kina

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Hubei provinsen i Kina, hvor byen Wuhan ligger– ellers frarådes ikke nødvendige rejser til resten af Kina eksklusive Hongkong, Taiwan og Macao, hvor der kun rådes til forsigtighed, men rejser frarådes altså ikke.

Læs hvordan du er stillet

Vi er klar over at det alligevel kan føles meget utrygt at skulle rejse til, eller opholde sig i Kina, uanset hvor man er, eller uanset hvor man skal rejse til.

Trygs rejseforsikringer dækker derfor i hele Kina, så det er muligt at afbestille rejser til hele landet. På samme vis dækker vi evakuering hvis du er der nede allerede. Vi dækker hvis din rejsearrangør eller myndighederne ikke hjælper dig.

Hvis du/I snart skal rejse til Kina så opfordrer vi til at man løbende holder sig opdateret om situationen på via udenrigsministeriets rejsevejledning og medier, samt kontakter sin rejsearrangør for at høre hvordan man skal forholde sig.

Hvis du/I er i Kina nu, og særligt hvis du er i Hubei provinsen, så opfordrer vi ligeledes til at man følger de lokale myndighedernes anvisninger og holder sig godt orienteret via lokale og internationale nyhedsmedier. Ligesom man bør være tilmeldt udenrigsministeriets danskerliste på UM.dk.

Trygs rejseforsikringer dækker evakuering fra, eller afbestilling af rejser til Hubei provinsen så længe Udenrigsministeriets rejsevejledning er gældende, og derudover dækker vi i hele Kina foreløbigt frem til den 1. april 2020. Situationen i store dele af Kina er dog sådan at udrejse fra området muligvis ikke kan lade sig gøre lige nu som følge af restriktioner for at begrænse smittefaren. Derfor kan Tryg ikke garantere at evakuering altid er mulig, her og nu.

Vi dækker hvis du har en aktiv rejseforsikring hos Tryg. Ved afbestilling vurderer vi situationen når der er under 14 dage til afrejse – og dækning kræver at du for eksempel har valgt afbestilling på din Tryg årsrejseforsikring eller du har en særskilt afbestillingsforsikring hos Tryg.