Flytning og pris

Se hvordan din nye boligsituation påvirker dine forsikringer

Alt efter din nye boligsituation er der forskellige ting i forhold til dine forsikringer, som du skal være særligt opmærksom på, så du kommer trygt fra start i dit nye hjem.

Flytter hjemmefra

Husk at indboforsikringen også dækker dit ansvar

Næsten halvdelen af unge i Danmark flyver fra reden inden de fylder 21 år. Det er stort at flytte hjemmefra – der er fokus på indretning, møbler, lamper, køkkenting osv. Det koster alt sammen, og derfor fravælger mange unge indboforsikringen - men dermed har de heller ikke en ansvarsforsikring, der dækker, hvis de kommer til at gøre skade på andre eller deres ting.

Unge under 18 år, der er flyttet hjemmefra er dækket af forældrenes indboforsikring, hvis de har den hos os. De er dækket til de fylder 18 år.

YoungLiving – de vigtigste forsikringer samlet i én

Mange er glade for vores ungdomsforsikring YoungLiving. Det er en grundpakke med de vigtigste forsikringer til unge, der bor for sig selv. Den indeholder indbo-, ulykke- og rejseforsikring. Læs om YoungLiving.

Et barn mindre i husstanden betyder ændring i prisen

Når børnene flyver fra reden er det en god idé, at forældrene også får gennemgået forsikringerne, fordi prisen på fx indboforsikringen afhænger af, om der er børn i husstanden, og prisen på rejseforsikringen afhænger af, hvor mange der bor i husstanden.   

Læs mere om de enkelte forsikringer.

Flytter sammen

Gennemgå jeres forsikringer sammen

Der er mange fordele ved at flytte sammen – også når det handler om forsikringer. Derfor er det en god idé, at I gennemgår jeres forsikringer sammen, for ofte ændrer forsikringsbehovet sig. I har fx kun behov for én indboforsikring og én rejseforsikring. Kontakt os, så vi kan gennemgå forsikringerne sammen – og opdatere hvor mange I nu er i husstanden, så alle er dækket.

Saml forsikringerne og få op til 20 % rabat 

Når du vælger indboforsikring, kan du få samlerabat, hvis du vælger 2 eller flere forsikringer blandt rejse-, hus-, fritidshus-, person- og bilforsikring. Rabatten gælder endda en række af dine andre forsikringer, når du har samlet dine forsikringer.

Læs mere

Husk børneforsikringen

Har I børn, eller er der et på vej, så husk at børn ikke er dækket ved ulykker i skole og institutioner. Derfor er børneforsikringen en god idé. Vælg om den skal dække både ved ulykke, sygdom og om børnene skal have en sundhedsforsikring.

Læs mere om de enkelte forsikringer
 

Flytter fra hinanden

Forsikringer skal deles op

Når I vælger at flytte fra hinanden, bliver der vendt op og ned på det hele, og mange ting ændrer sig – det gælder også jeres forsikringsbehov. Hvis I deler forsikringer som par, skal de deles op, når I går hver til sit, og I skal derfor have hver jeres indboforsikring og rejseforsikring. Det er fx vigtigt, at I har hver sin i forhold til betaling af forsikringerne, udbetaling af erstatning efter en skade og om en af jer har stået som medforsikret på nogle af forsikringerne.

Husk også børnene

Hvis I har børn, skal I også blive enige om, hvem der skal stå for børneforsikringen, så de er godt dækket ved fx ulykker.

Har en af jer en kollektiv sundhedsforsikring, hvor børnene også er dækket, så er de fortsat dækket, hvis I er biologiske forældre eller det er adoptivbørn. Hvis det er pleje- eller stedbørn, så er de kun omfattet, hvis de har samme folkeregisteradresse, som den der har sundhedsforsikringen.

Hvis barnet har sin egen børneforsikring, så har det ikke betydning, hvor barnet har folkeregisteradresse.

Lad os hjælpe dig – ring 70 11 20 20

Som udgangspunkt ændrer vi ikke på, hvem der er forsikringstager, og vi kan derfor fx kun opsige de forsikringer, som du er forsikringstager på. Vi anbefaler, at I hver især ringer til os på 70 11 20 20, så vi sammen kan få styr det nye forsikringsbehov. Husk at sørge for, at betalingen af forsikringerne sker fra den rette konto fremover. 


Læs mere om de enkelte forsikringer.
 

Flytter på plejehjem

Forsikringsbehovet kan ændre sig

Det er svært at blive alene – uanset om det er fordi, tiden er kommet til, at din samlever flytter på plejehjem, eller er gået bort. Det er en stor mundfuld, og betyder mange ændringer. Blandt andet kan forsikringsbehovet ændre sig. 

Kører du fx mere eller mindre end du plejer? 

Det kan have betydning for prisen på din bilforsikring. Står du med to biler, skal den ene måske sælges. Skal du flytte til noget mindre, kan det have betydning for indboforsikringen og husforsikringen.

Plejehjem og indboforsikring

Er din samlever flyttet på plejehjem, dækker jeres indboforsikring både jeres ting derhjemme og dem på plejehjemmet.

Ring til os på 70 11 20 20, så hjælper vi dig med at få styr på forsikringerne – så du hverken skal betale mere eller mindre end det, du har behov for.

Læs mere om de enkelte forsikringer.
 

Flytter til udlandet

Flytter du til udlandet

Med en international familieforsikring er du og din husstand godt sikret, hvis I vælger at flytte til et andet EU/EØS-land. Forsikringen dækker det indbo, som du og din husstand tager med. Den dækker også, hvis du eller en fra din husstand kommer til at skade andre personer eller deres ting, og hvis I får brug for retshjælp.

Her dækker ulykkes-, tand- og sygdomsforsikringen

  • I Danmark, Norden, Grønland og Færøerne.
  • Ved rejse og midlertidigt ophold i EU/EØS-landene i op til 12 måneder. Hvis du ønsker dækning udover de 12 måneder, skal du aftale det med Tryg.
  • Ved rejse og midlertidigt ophold i resten af verden i op til 12 måneder.

Sundhedsforsikringen dækker ved fast bopæl i Danmark eller Grønland.

Rejseforsikring i udlandet

Vi anbefaler, at du køber din rejseforsikring hos et forsikringsselskab i det land, du flytter til. 

Vigtigt, når du flytter

Adresseændring

Husk at melde adresseændring på borger.dk, så får vi automatisk besked, når du er flyttet, hvis vi har dit cpr-nr.

Ny adresse

En ny adresse betyder, at prisen på dine forsikringer kan ændre sig, det gælder fx indboforsikringen, bilforsikringen, personforsikringen/ulykkesforsikringen, rejseforsikringen og husforsikringen. Vi tilpasser automatisk prisen på dine forsikringer, når vi får besked om adresseændringen fra folkeregisteret.

Uheld under flytning

Selvom nogle siger, at det bringer held, hvis der en ting, der går i stykker under flytningen, så husk at sikre, at dine ting er dækket under selve flytningen. Hos os kan du tilvælge dækning for Pludselig skade på din indboforsikring, så er du bedre stillet, hvis noget går i stykker – den dækker dog ikke under kørsel.

Indboforsikring

Har du din indboforsikring hos os, er dine ting dækket i tre måneder – både på din gamle og nye adresse. Så har du god tid til at få det hele på plads.