Mand og kvinde står ved bil og snakker

Få en god forsikring til din leasingbil

Når du leaser en bil eller elbil, skal du selv forsikre den – præcis som en bil, du ejer. Din leasingbil skal mindst have en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring.

Ingen bekymring ved aflevering af leasingbilen

Når du leaser en bil, slipper du for bekymringer forbundet med værditab, udgift til service og fx billån. Du får tryghed i form af en fast ydelse, og så kan bilen skiftes efter få år igen.  

Til gengæld skal du ofte selv sørge for forsikring og du skal aflevere bilen uden skader, eller betale for skaderne selv.    

Her er det en god idé med en leasingforsikring, som dækker de småskader, du selv skal betale ved aflevering - men kun opkræver én selvrisiko.

Afleveringsdækning

Dækker alle småskader (maksimalt 6.000 kr. pr. skade) op til 30.000 kr. i alt. Den selvrisiko du har valgt på kaskoforsikringen opkræves kun én gang, uanset antal skader du anmelder ved aflevering.

Hvis leasingbilen totalskades eller bliver stjålet, så får du en lånebil indtil du har modtaget erstatningen og 14 dage efter. Så har du mulighed for at få hverdagen til at ”køre” videre.  

Førsteydelsesdækning

Normalt skal du betale en første ydelse ved indgåelse af leasingaftalen. Beløbet får du ikke refunderet hvis bilen bliver totalskadet eller stjålet, med mindre det står i aftalen.

Du kan forsikre det beløb du har betalt, ved at vælge samme sum under Førsteydelsesdækningen. Sker der efterfølgende et tyveri eller bliver bilen totalskadet, vil du få penge retur - til fx at betale en ny førstegangsydelse.