Gode råd

Er din bil klar til vinter?

Frost og sne kan give udfordringer i trafikken. Gør din bil vinterklar med disse gode råd.

Pige gør bilen klar til vinter, hun børster sne og frost af bilen

Kør trygt i sne og slud

Vinterdæk

Sørg for at få dem på i god tid inden, den første frost kommer. En god tommelfingerregel siger, at vinterdækkene skal på, når temperaturen konstant er under 7 grader. Bestil hjulskifte online

Gem dine gamle bilmåtter 

Hvis du skifter bilmåtter, er det et godt trick at lade de gamle blive i bilen. De er nemlig gode at bruge til at komme fri af sneen, hvis du er kørt fast. Læg måtterne foran dækkene i kørselsretningen. Så kan de bedre få fat, når du trykker på speederen.

Frosset ude – smør dørlisterne 

Gør dørlisterne frostklar, så du undgår, at bildørene fryser til, når kulden kommer. Smør listerne i dine bildøre med olie eller silikonespray og tør efter. Så er du klar til travle, frostklare morgener.  

Husk vedligeholdelsen 

Det er godt givet ud løbende at tjekke din bil. Fx rustbeskyttelse, rens og kontrol af batteri, ventilation og vinduesviskere. Spørg på værkstedet, når du får skiftet til vinterdæk, om der er noget, du skal være opmærksom på. Du kan også selv gennemgå FDMs tjekliste for vinterklargøring af bilen.

Godt at have i bilen 

Hav altid sneskraber, tæppe, træktov, brandslukker, skovl og lygte med i bilen. Så er du godt forberedt på de fleste nødstop. Kører du på bilferie, kan refleksvest og advarselstrekant også være lovpligtig i nogle lande. 

Er din sprinklervæske vinterklar?

Tjek, om det sprinkler- og kølervæske, du har på bilen, tåler frost. Er du i tvivl, kan du spørge på dit lokale værksted. 

Bruger du nakkestøtten ordentligt?

Pas på dig selv, når du kører bil. Sikkertrafik.dk giver disse 5 råd til at indstille nakkestøtten rigtig:

  1. Sid opret og ikke for tæt på rattet.
  2. Indstil overkanten af støtten, så den flugter med den øverste del af dit hoved.
  3. Dit baghoved skal være så tæt på nakkestøtten som muligt - kun et par centimeter imellem.
  4. Det er bedre, at nakkestøtten sidder for højt end for lavt.
  5. Ved påkørsel: Hvis du kan se i bakspejlet, at du er ved at blive påkørt bagfra, så pres hovedet mod nakkestøtten og se lige frem.

Har du styr på bilforsikringen? 

Vi forsikrer din bil, om den kører på benzin, diesel eller el. Ejer du eller leaser du? Det tager vi også højde for. Læs mere og find den pakke, der passer til dine behov.