Ny redegørelse fra Finanstilsynet vedrørende ForsikringsAktieselskabet Alka Liv II
Gode råd

Tjekliste – sådan sikrer du dit hjem mod storm

Har du sikret din ejendom mod stormskader? Vi har samlet en liste med hurtige råd til, hvordan du selv kan forebygge skader, før stormen lander. 

Se, hvad du kan gøre for at sikre dit hjem, når stormen er på vej.

Hvad kan du gøre, når stormen er på vej?

Tjek din have eller altan 

Flyt havemøbler, grill, parasol og krukker i sikkerhed for stormen. Stil dem fx ind i et skur, i huset eller i lejligheden. 

Læg flagstangen ned  

Sørg for at vedligeholde dit hus. Udsatte bygningsdele som fx carport, drivhus, hegn og flagstænger, kan nemt blive revet med i kraftig vind. Er flagstangen ikke i god stand, så læg den ned, så du ikke risikerer, at den knækker og volder skade, når det stormer. 

Brug presenninger til afdækning 

Er du ved at bygge om, så husk at sikre dig, at arbejdet er forsvarligt afdækket. Afdækningen skal være korrekt anbragt og fastgjort med fx gode solide presenninger, som fastgøres med tovværk og lægter, og med gode overlæg.

Vær opmærksom på, at der kan opstå "badekar" – eller opsamlingspunkter - hvor vandet kan samle sig. 

Pas på trampolinen 

Havetrampolinen bliver nemt taget af vinden og kan gøre meget skade, hvis den ikke bliver gjort forsvarligt fast. Du kan fx bruge spiralkroge, som skrues ned i jorden til formålet.

Fjern gerne dugen, så kun stativet er tilbage - eller vend trampolinen på hovedet, så den ligger helt fladt mod jorden – på den måde kan vinden ikke komme ind under den. 

Luk vinduer og døre 

Husk at tjekke, at alle døre og vinduer i dit hjem er lukket helt til. Husk også at tjekke alle ovenlysvinduer, døre og vinduer i drivhuset eller havestuen. 

Parker med omtanke 

Sørg for at parkere et sikkert sted, fx i et parkeringshus, hvor du ikke risikerer at bilen bliver udsat for skader som følge af væltede træer, nedfaldne tagsten osv. 
 

Vær på forkant med disse tre gode råd:

  • Tjek taget
    Gennemgå taget på din bolig, carport og dit skur. Se især efter løse tagsten eller tagplader. Hvis du har mistanke om, at der er noget galt i murværk eller tagflade, så lad en fagmand undersøge det. 
  • Beskær de største træer 
    Sørg for løbende at beskære store og udsatte træer i din have. 
  • Hold din bolig ved lige
    Med løbende vedligeholdelse af din bolig og ejendom, fx legehus, flagstang, plankeværk og lignende, bliver småskader ikke store.