Arbejdsskadeforsikring for indehavere – hvis du kommer til skade i din egen virksomhed

Dine medarbejdere er sikret med den lovpligtige arbejdsskadeforsikring, hvis de kommer til skade på arbejdet. Men har du som selvstændig erhvervsdrivende også sikret dig selv?

Sådan dækker forsikringen

Indehaverarbejdsskadeforsikringen dækker, hvis du – eller din medarbejdende ægtefælle – kommer til skade på jobbet. Arbejder du sammen med din mand eller kone, skal I have en indehaverarbejdsskadeforsikring hver. Skaden skal opstå pludseligt eller inden for fem dage efter en hændelse eller påvirkning.

Arbejdsskadeforsikringen for indehavere dækker præcis det samme som den lovpligtige arbejdsskadeforsikring for medarbejdere.

Vi dækker:

 • Udgifter til sygebehandling, træning og hjælpemidler
 • Erstatning for tab af erhvervsevne
 • Erstatning for varigt mén
 • Udgifter ved dødsfald
 • Erstatning for tab af forsørger
 • Økonomisk erstatning til efterladte
Tryg Tilbage

Tryg Tilbage - få hjælp, når uheldet er ude

Som en del af forsikringen, får du Tryg Tilbage. Det træder i kraft, hvis du kommer til skade på jobbet, og prognosen er på over 5 uger. Her hjælper vi dig, så du bedst og hurtigst muligt kan komme tilbage på arbejdet.

Særlige fordele i indehaver­arbejdsskade­forsikringen

Sikrer både dig og en medarbejdende ægtefælle
Forsikringen sikrer dig – og din evt. medarbejdende ægtefælle – hvis I kommer til skade på jobbet. Arbejder du sammen med din mand eller kone, skal I have en indehaverarbejdsskadeforsikring hver.
Tryg Tilbage
Sker der en skade, får du en bred palette af hjælp, hvor formålet er at få dig tilbage på arbejde. Tryg Tilbage er en service, der er inkluderet i din forsikring.
Rådgivere med branchekendskab
Hos os får du rådgivning af erfarne erhvervsrådgivere med solidt branchekendskab.

Hvem er ikke dækket af forsikringen?

 • Dine ansatte. Som arbejdsgiver skal du have den lovpligtige arbejdsskadeforsikring for hver medarbejder, du har ansat. Uanset om medarbejderen er lønnet eller ej, eller om den ansatte kun arbejder få timer om ugen. Du skal både dække fastansatte og de medarbejdere, der er midlertidigt ansat.
   
 • Au pair. Har du en au pair ansat i din virksomhed, skal du ud over den lovpligtige arbejdsskadeforsikring også købe en fritidsulykkesforsikring og en au pair-forsikring, der dækker hjemtransport ved alvorlig sygdom og død. Læs mere om au pair-forsikring.
   
 • Direktører i et ApS og et A/S skal også være dækket af den lovpligtige arbejdsskadeforsikring. Det samme gælder for aktionærer og anpartshavere, hvis de arbejder i virksomheden.
   
 • Familiemedlemmer. Arbejder din familie i virksomheden med opgaver, der kan sidestilles med de øvrige ansattes arbejde, skal hvert familiemedlem også være dækket af den lovpligtige arbejdsskadeforsikring. Den eneste undtagelse er her en medarbejdende ægtefælle, som kan oprette en indehaverarbejdsskadeforsikring.

Hvem kan oprette indehaverarbejdsskadeforsikringen?

 • Selvstændige erhvervsdrivende og medarbejdende ægtefæller
 • Ejere i I/S og K/S

Hver person skal oprette en forsikring.

Billede af kvinde med computer, som læser om Tryg Business

Få rabat med Tryg Business

Forsikringen her er en del af Tryg Business. Det betyder, at hvis du samler dine erhvervsforsikringer hos os, kan du få op til 15 % i rabat og adgang til særlige services.

Læs mere

Hvis du rammes af erhvervssygdom

Bliver du syg efter længere tids påvirkning på arbejdspladsen, kan du også få hjælp. Det kræver, at du har en erhvervssygdomsforsikring for selvstændige erhvervsdrivende og medarbejdende ægtefæller.

Se mere på Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings hjemmeside – eller ring til os på 70 11 20 20.

Selvstændigt arbejde

Hvilken virksomhedstype bør du vælge?

Der er mange ting at overveje, når man ønsker at stifte ny virksomhed. Hvilken selskabstype er den rigtige for dig? Vi giver dig et overblik, så du kan træffe det rigtige valg for dig og din nystartede virksomhed. 

Læs mere