Antallet af rejseskader stiger markant

13-10-2022 11:10
No image
 

  

 
Bilferie--TF-00444_JPG (1).JPG
 

Danskernes rejselyst er for alvor vendt tilbage efter corona-pandemien. Det ses blandt andet på antallet af rejseskader, der i sommermånederne steg markant og nåede et niveau, som er højere end før corona.

 

Corona har haft stor indvirkning på rejseforsikringen. I nogle perioder har forsikringsselskaberne måtte udbetale store summer for aflyste rejser og forlængede ferieophold som følge af kundernes corona-isolation i udlandet. I andre perioder har verden helt eller delvist været lukket ned for rejseaktivitet, og antallet af skader på rejseforsikringen har derfor været væsentligt færre.

 

Nu to et halvt år efter pandemiens udbrud er skadesniveauet på rejseforsikringen for første gang højere end før corona. Det viser tal fra Danmarks største forsikringsselskab, Tryg.

 

"Faktisk steg antallet af anmeldte skader på rejseforsikringen i tredje kvartal i år med ca. 25 procent i forhold til samme tidspunkt i 2019. Det fortæller os noget om, at danskerne for alvor er begyndt at rejse igen - og måske endda lidt anderledes end før pandemien," siger Janus Egelund Larsen, skadedirektør i Tryg.

 

Det er især sygdom og tilskadekomst, men også afbestilling og bagageforsinkelse, der driver stigningen.

 

"De fleste har hørt om eller selv oplevet bagagekaos i diverse lufthavne denne sommer. Det skyldes blandt andet den store mangel på personale, som lufthavne i hele verden kæmper med. Hos os i Tryg har det resulteret i en eksplosiv stigning i antallet af anmeldelser om forsinket bagage," fortsætter Janus Egelund Larsen.

 

Samtidigt steg gennemsnitsskaden ifølge skadedirektøren markant.

 

"Vi ved ikke med sikkerhed, hvad det skyldes. Men mange kunder fortæller, at de har givet den ekstra gas i år, fordi de ikke har brugt penge på rejser under corona. Mange luksusferier og større familierejser er blevet udskudt og gennemføres nu. Dyrere flybilletter som følge af stigende brændstofpriser kan også være en medvirkende årsag. Inflationen har formentligt også påvirket snitskaden," uddyber han.

 

Og de mange rejseskader har resulteret i rekordmange opkald til Trygs rejseskadeafdeling, der alene i de tre måneder fra juni til og med august registrerede 42.000 opkald. Det er 70 procent flere end samme periode 2019, dvs. før corona.

 

"Det har været den absolut travleste sommer i mange, mange år. Men heldigvis var vi godt forberedte og havde ansat flere medarbejdere i rejseskadeafdelingen for at kunne holde det høje serviceniveau på telefonen hen over sommeren. Og vi er lige så klar til efterårsferien i næste uge, hvor vi også forventer at få rigtig mange kald i rejseskadeafdelingen," slutter Janus Egelund Larsen.

 
Kontaktinformation

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Susanne Lindhage, mobil: +45 41 86 28 80, mail: susanne.lindhage@tryg.dk