Tryg i nyt samarbejde med Danske Bank og Realkredit Danmark om forsikring af boliglån

08-03-2023 07:30
No image
 

  

 
 

Tryg har indgået samarbejde med Danske Bank og Realkredit Danmark om en ny lånesikring, som tilbydes til bankens og realkreditinstituttets boligkunder. Der er tale om et helt unikt produkt på det danske marked.

 

Et nyt forsikringsprodukt på det danske marked har set dagens lys. Tryg Lånesikring hedder produktet, som er udviklet af Danmarks største forsikringsselskab, Tryg. Lanceringen sker som en del af partnerskabet mellem Tryg og Danske Bank koncernen.

 

Fra den 8. marts 2023 vil Tryg tilbyde lånesikringen til forbrugere, der enten optager eller ændrer boliglån i Danske Bank eller Realkredit Danmark. I en kampagneperiode vil lånesikringen også kunne købes af bankens eller Realkredit Danmarks øvrige kunder med boliglån.

 

Med lånesikringen kan låntagerens månedlige ydelser på boliglånet til Danske Bank eller Realkredit Danmark blive dækket af forsikringen, hvis låntageren skulle blive ufrivillig arbejdsløs, midlertidig uarbejdsdygtig og modtage 100 procent sygedagpenge eller få plejeorlov og modtage plejevederlag, hvor den normale indtægt bortfalder i en periode.

 

"Usikkerheden omkring uforudsete hændelser i livet kan stå i vejen for mange drømme og planer. Derfor giver det rigtig god mening for os at kunne tilbyde et produkt som dette, der giver låntageren tryghed for, at den månedlige boliglåneydelse vil blive betalt af forsikringen, hvis en af disse hændelser skulle ske," udtaler Alex Arrey, direktør for partnerskaber i Tryg.

 

Lånesikringen tilbydes med dækning i op til 6 eller 12 måneder ad gangen og kan sammenlagt maksimalt dække i henholdsvis 18 eller 36 måneder.  

 

"Vi har arbejdet på produktet længe, men det er klart, at den aktuelle situation med stigende renter, inflation og krig i Ukraine, der øger den økonomiske usikkerhed i samfundet, gør det endnu mere relevant at kunne tilbyde et produkt som dette," fortsætter Alex Arrey.

 

Tryg Lånesikring koster en procentdel af den månedlige ydelse på lånet. Hvis låntager for eksempel har en månedlig ydelse til banken på sit boliglån på 7.000 kr. og vælger op til 12 måneders dækning, koster forsikringen cirka 220 kr. per måned.

 

"Det er ikke længere kun murstenene, taget og indboet, man kan forsikre i sin bolig. Gennem vores samarbejde med Tryg kan man fremover også forsikre ydelsen på sit boliglån, hvis man mister sin faste indkomst. Det er det første produkt af sin slags på det danske marked, som vi glæder os til at kunne henvise kunder med boliglån i Realkredit Danmark eller Danske Bank til. Tilbud om værdiskabende og innovative løsninger fra vores forsikringspartner Tryg ligger i tråd med vores ambitioner om, at vi i Danske Bank koncernen ønsker at gøre det nemt og bekvemt for vores kunder at holde styr på alle aspekter af privatøkonomien," siger Kamilla Hammerich Skytte, administrerende direktør i Realkredit Danmark.

 

Hun understreger, at kundernes eventuelle tilvalg af lånesikring ikke har betydning for kreditgivning, ligesom det heller ikke påvirker anbefalinger til valg af lånetype.

 

 

FAKTA OM TRYG LÅNESIKRING

 

Forsikringen tilbydes bankkunder, der har en månedlig ydelse på minimum 1.000 kr. og maksimum 30.000 kr. Forsikringen dækker den fulde månedlige ydelse i op til 6 eller 12 måneder ad gangen.

 

Forsikringen kan sammenlagt maksimalt dække i henholdsvis 18 eller 36 måneder, svarende til 18 og 36 klip, der kan benyttes inden for lånets løbetid, når låntager har opnået ret til ny erstatning.

 

Du kan købe Tryg Lånesikring, når du optager eller ændrer et boliglån, et realkreditlån eller et lån til en andelsbolig hos enten Danske Bank eller Realkredit Danmark.

 

Du behøver ikke at være kunde i Tryg i forvejen, og det vil aldrig være en betingelse for at få boliglånet eller realkreditlånet, at du køber en lånesikring. 

 
Kontaktinformation

Er du journalist og ønsker yderligere oplysninger om Tryg Lånesikring, kontakt venligst:

Susanne Lindhage, pressechef Tryg Danmark, mobil: +45 41 86 28 80, mail: susanne.lindhage@tryg.dk