Forebyg indbrud i din virksomhed

Ubudne gæster i løbet af natten er ubehageligt og kan have konsekvenser for forretningen. Se, hvad du selv kan gøre for at minimere risikoen for indbrud i din virksomhed.

Forebyg indbrud, smadret rude på virksomheds vindue

Advarsel: Her er tyverisikret

Når tyven tydeligt kan se, at din virksomhed er godt sikret, har det en præventiv effekt mod indbrud. Her er en række tiltag, der alle sender et stærkt signal til indbrudstyve: 

 • Installer en tyverialarm, der giver alarm på stedet og besked til en vagtcentral. En tyverialarm er med til at stresse og genere tyven. 
 • Afspær virksomhedens område med hegn og porte.   
 • Opsæt overvågning udendørs og indendørs – og skilt med det. 
 • Installer sensorstyret udendørslys, som tændes ved bevægelse. Det gør det svært for tyven at nærme sig bygningen uden at vække opsigt. 
   

Har du sikret din virksomheds værdigenstande?

Boks til værdier - Det er godt givet ud at installere en indbrudssikker boks til særlige værdigenstande. Boksen skal helst være brandsikker. 

Fastmontering - Har du større værdigenstande i virksomheden, fx elektroniske apparater, kan det være en god ide at fastmontere dem.

Dna-mærkning – Med denne nye teknologi kan du mærke din virksomheds kostbare ting med et syntetisk dna, der kun kan ses i uv-lys. Med unikt dna, der linker til dig, letter du politiets efterforskning, når dine stjålne ting bliver fundet.

Stærke døre og vinduer stresser tyven

Tid er en af tyvens værste fjender. Når situationen er stresset, skal der ikke mange minutters forgæves indbrudsforsøg til for, at fristede sjæle mister modet. Med godt sikrede døre og vinduer presser du tyven til at bruge længere tid uden for bygningen, hvor han eller hun står eksponeret. 

Gode råd til sikring af døre og vinduer

 • Låse og hasper af god kvalitet - Sørg for at dørlåse og vindueshasper er i ordentlig kvalitet og stand. Få mere information på Sikringsguiden
 • Ekstra sikringsbeslag - Monter ekstra sikringsbeslag på vinduerne. Monter først og fremmest sikringsbeslagene på de mest udsatte vinduer, fx i kælderniveau. 
 • Gitter for kældervinduerne - Har du kælder, så sæt gitter for kældervinduerne. Monter evt. nogle vinkelbeslag på vinduerne, så de ikke kan åbnes. Vær dog opmærksom på ikke at blokere evt. flugtveje for dig og dit personale. 
 • Forstærket kælderdør - Kælderdøren kan også sikres med en jernbom, som sættes på tværs af døren og låses med en hængelås. Placer den evt. udvendigt, så det er synligt for tyven, at virksomheden er sikret. 
 • Husk at låse - Lås altid alle yderdøre og luk alle vinduer inden, du forlader bygningen - også selvom du kun er væk i få minutter. 
 • Fastgør ruderne - Udskift sømmene i listerne omkring vinduerne med envejsskruer eller lim listerne fast med silikone. Det gør det sværere for tyven at tage ruden. Ofte vil tyven helst undgå at måtte smadre ruder, da det larmer og tiltrækker opmærksomhed.