Bruger du MitID erhverv? Så skal du først have rettighed til Tryg

Forsikringsoplysninger er fortrolige, og derfor har vi pligt til at passe godt på dem. Her kan du læse mere om, hvorfor du skal bruge rettigheder til Tryg sammen med dit MitID erhverv. 

Et MitID siger hvem du er, men ikke hvad du må

Derfor bruger vi rettighedstyring
Når du bruger MitID erhverv, er der flere fra din virksomhed som kan logge ind og se jeres forsikringer. Dit MitID erhverv bekræfter, at du har en relation til den virksomhed, du logger ind på vegne af. Men det fortæller ikke hvad din rolle i virksomheden er - og derfor ved vi heller ikke, om du må se din arbejdsplads' forsikringer.

Derfor skal du have rettighed til Tryg sammen med dit MitID erhverv: Så din virksomhed selv kan kontrollere, hvem der må se jeres forsikringsforhold. 

NemID rettighedsstyring udgår
Rettigheder til Trygs selvbetjening har tidligere foregået via Nets rettighedsstyring, som din NemID administrator kunne tilgå på NemID selvbetjening. Med skiftet til MitID udgår rettighedstyringen som vi kender den i dag.

Derfor har Tryg valgt at samarbejde med en  ny rettighedstjeneste, som leveres af Signaturgruppen. Løsningen hedder Nets eID broker rettighedstjeneste, og vil blive brugt at mange forsikrings- og pensionsselskaber i Danmark. 

Det er stadig din egen administrator, som skal tildele rettigheder til Tryg. Men fremover vil det ske via den nye rettighedstjeneste Nets eID. 

Læs mere

Sådan tildeler du rettigheder

Det er din MitID administrator, der skal onboarde din virksomhed eller dit mæglerhus til rettighedsstyring i Tryg.

 1. Første login
  Første gang en person fra din virksomhed logger ind hos os med et MitID erhverv, uden en rettighed, onboarder vi jer direkte på skærmen. På den måde, behøver du ikke selv huske på det, hvis du får nye medarbejdere. 
   
 2. Din administrator tildeler
  Hvis din virksomhed endnu ikke har brugt rettighedstjenesten hos Nets eID før, skal din administrator logge ind første gang. Guide: Sådan bliver du rettighedsadministrator

  Tip! Vi anbefaler at, at din MitID administrator også bliver rettighedsadministrator hos Nets eID. Det vil gøre det lettere, når medarbejdere senere skal findes i systemet med UUID. 
   
 3. Log ind igen - nu har du adgang
  Når din administrator har tildelt og gemt din rettighed i Nets eID, kan du logge ind med dit MitID erhverv. 
Læs mere

Tre rettigheder - se hvilken du skal vælge

Forsikringsansvarlig (Min virksomhed - erhvervsadgang)

Som erhvervskunde i Tryg, skal du have rettigheden; Forsikringsansvarlig, for at logge ind på Min virksomhed. Her kan du betjene dig selv online og se alt om jeres forsikringer, regninger, skader, post og forsikringspapirer.   

Certifikatudsteder (Min virksomhed - transportadgang)

Som transport eller speditørkunde, kan du have en særlig aftale med os, om at personer fra dit firma skal kunne hente transportcertifikater

Disse medarbejdere kan tildeles rettigheden: Certifikatudsteder

Med denne adgang, kan personen kun se jeres transportforsikring og dermed nemt hente de certifikater, der skal bruges inden en vigtig transport. 

Mægler (Mæglerportalen - mægleradgang)

Er du samarbejdende forsikringsmægler hos Tryg, kan du bruge vores Mæglerportal.
Inden du kan logge ind, skal du tildeles rettigheden: Maegler.

Det er MitID administratoren i dit mæglerhus, der skal tildele dig rollen i rettighedstyringen hos Nets eID.  
 

Bliv onboardet med det samme 

Vil du videre med det samme, kan du dele denne side med din MitID administrator. I finder link til rettighedstyring og vejledning her. 

Det tager ca. 5-10 minutter at sætte rettigheden op. 

Tilbage til login

Når din rettighed er på plads, kan du logge på med MitID erhverv. 

Tilbage til Min virksomhed

Tilbage til Mæglerportalen