Gode råd

Tid, støj og lys er tyvens værste fjender – gode råd fra politiet 

Vi har spurgt politiet, hvad de anbefaler, når du vil undgå indbrud i dit hjem. Se hvordan du sætter dig i tyvens sted, så du kan gøre dit hjem mindre attraktivt at stjæle fra. 

Forebyg indbrud med nabohjælp

I tyvens (gernings)sted

Politiet har solid erfaring med indbrudstyve og gerningssteder og ved, hvordan tyvene arbejder. De har delt deres erfaringer med os.

Tyvens tre værste fjender er

  • Tid – Gør det svært for tyven at komme ind med indbrudssikring på døre og vinduer. Det stresser indbrudstyven, hvis han skal bruge mere end 3 minutter.
  • Støj – Sørg for, at tyven er tvunget til at bruge støjende metoder for at komme ind. Det er fx vigtigt, at dine vinduer er sikrede, så tyven skal smadre ruderne. 
  • Lys – Brug tænd- og slukure indenfor og sensorstyret lys hele vejen rundt om huset udenfor. Det signalerer liv og forhindrer tyven i at kunne arbejde uset.

Stærkt hus, nabohjælp og så tyverialarm

Når du vil forebygge indbrud, er der en række ting du kan gøre med det samme. Se dem her, i en prioriteret liste:

  • Gør dit hus stærkt - Det vigtigste er at sikre, at dit hus er stærkt - især døre og vinduer, så det kan modstå forsøg på indbrud med tyvens standardværktøj, som er en 7 mm skruetrækker eller et lille koben. Det kan du gøre ved at sætte gode låse på døre, terrassedøre og vinduer. Samtidig er det en god idé at få dit hus til at se beboet ud og først dele feriebilleder online efter I er kommet hjem. Sørg for at låse af, også til garagen.
  • Nabohjælp - Tilmeld dig Nabohjælp.dk og lav en aftale med dine naboer om, at I aktivt holder øje med hinandens huse både til hverdag og i ferier. Sæt handling bag nabohjælpen. Hold øje med nye ansigter på gaden og henvend dig gerne til dem. Bare sig "hej" og sæt skraldespande tilbage på plads, mere skal der ikke til.
  • Tyverialarm - Først efter et stærkt hus og nabohjælp skal du overveje en tyverialarm som supplement. Hvis dit hus ikke er godt sikret i forvejen, er det vigtigere at gøre det, fremfor kun at investere i en alarm.

Klassiske fejl, der giver falsk tryghed

Her er fejlene, som politiet oftest ser:

  • At lade lamperne brænde udenfor i flere dage, selvom huset ser forladt ud. Det er et signal om, at huset er alene hjemme. 
  • At man tilmelder sig Nabohjælp, men nabohjælpen ikke er aktiv i hverdagen. 
  • Smykker m.m. gemmes i bade- eller soveværelset. Det ved tyven. Vær mere kreativ, når du gemmer dine værdier.