Tryg uddeler Årets Forbillede-pris til sportsgallashow

21-12-2017 08:32
No image
 

Ved DR's store Sportsgallashow i Herning i januar uddeler Tryg prisen Årets Forbillede. De tre nominerede har alle både sportsligt og menneskeligt været et forbillede, og har gjort en en positiv forskel for andre mennesker. Med prisen følger 75.000 kroner.

 

For andet år i træk uddeler Tryg prisen Årets Forbillede ved DR's store sportsgallashow, Sport2017, der bliver sendt live fra Herning den 6. januar 2018. Prisen går til en nuværende eller tidligere dansk sportsudøver, der både sportsligt og menneskeligt har været et forbillede i sin karriere. Årets Forbillede har brugt sin status som sportsidol til at gøre en positiv forskel for andre mennesker.


Tryg har nu udvalgt de tre nominerede, som virksomhedens medarbejdere skal stemme om. Vinderen bliver offentliggjort under showet den 6. januar 2018. De nominerede er:


DANIEL AGGER
Tidl. professionel fodboldspiller

Tidligere professionel fodboldspiller, Daniel Agger, står med sin fond, The Agger Foundation, i spidsen for indsamlinger til Red Barnets projekt "Plads til alle", hvor 400 børn i to vestegnskommuner støttes til at blive godt integreret i lokale fritidsaktiviteter, som kan styrke deres trivsel i opvæksten. Mange børn med enlige forældre og børn fra etniske minoriteter går ikke til fritidsaktiviteter. Daniel Aggers initiativ "Plads til Alle" har til formål at vende den udvikling, og det gør ham til et forbillede i samfundet.


NADIA NADIM
Professionel fodboldspiller 

Nadia Nadim læser medicin på Aarhus Universitet, og blev i 2009 den første spiller på det danske kvindelandshold med indvandrerbaggrund. Nadia Nadim har været en nøglespiller i kvindelandsholdets fantastiske præstation ved EM i fodbold i sommer, og hun er med sine præstationer på banen, deltagelse i samfundsdebatten, sin historie og baggrund et stort forbillede for mange unge piger og drenge i Danmark.
 

ERIK GUNDERSEN
17-dobbelt verdensmester i speedway, ungdomslandstræner i speedway 

Den tidligere 17-dobbelte verdensmester i speedway, Erik Gundersen, fungerer i dag som ungdomslandstræner i speedway. Talentudvikling er en del af jobbeskrivelsen, men for Erik Gundersen er det også et brændende ønske at udvikle unge mennesker og deres familier. Det handler ikke blot om konkurrencer, men også om det, som sker uden for banen: anerkendelse, synlighed, familiens organisering, motivation og en erkendelse af, at man sammen skal løfte i flok for at udvikle sig. Erik er sportsligt og menneskelig en rollemodel for unge mennesker i dansk motorsport.

"Vi startede med en lang liste af kandidater, og har nu udvalgt de tre stærkeste kandidater til prisen. Det afgørende for os i udvælgelsen var, at de tre kandidater har gjort noget ekstraordinært for andre mennesker. At de ikke kun har været et sportsidol, men har benyttet sin status til at gøre en positiv forskel for andre mennesker", siger direktør i Tryg, Søren Hjortflod, der skal overrække prisen i Herning den 6. januar 2018.

Det er andet år i træk, at Tryg uddeler prisen Årets Forbillede under sportsshowet. Vinder af Årets Forbillede 2016 var tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen, der vandt for sit arbejde med udviklingshæmmede børn.

 
Kontaktinformation

Christian Kehler, Corporate Relations.
T: +45 41 86 42 11
M: christian.kehler@tryg.dk