Falske emails fra Tryg i omløb

Læs mere
Gode råd

Se undersøgelsen – sådan mindsker du fugt i din bolig

Kender du de fire største årsager til fugtproblemer i hjemmet? Vi har undersøgt danskernes indeklimavaner - og over 500 Tryg-kunder har hjulpet os. Læs med og bliv klogere.

Kvinde undersøger gode til råd til et godt indeklima

Undersøgelse afdækker vores dårlige vaner

I november 2016 spurgte vi vores kunder om deres indeklimavaner, gennem en tre måneder lang undersøgelse. Svarene viste, at særligt fire helt almindelige vaner i hverdagen er store kilder til fugt.

Her er de 4 største fugtsyndere i hverdagen

Vi åbner døren efter bad 

Over halvdelen svarede at de åbner badeværelsesdøren, når de er færdige med at bade. Det betyder store mængder vanddamp ud i boligen, som kunne have været undgået ved at holde døren lukket. 

Vi tørrer tøj indenfor 

Ni ud af ti svarede, at de tørrer tøj indenfor – flere hver uge. En helt almindelig tøjvask afgiver omkring to liter vanddamp til resten af din bolig, når du tørrer tøj indenfor. Vandet forsvinder ikke, men absorberes i stedet i vægge og møbler. 

Vi sover koldt

Over 60% vil helst sove i et koldt rum og holder derfor en temperatur på højst 18 grader i soveværelset.

Problemet opstår, når vi i resten af boligen ønsker en varmere temperatur på 19-22 grader. Varm luft fra stuerne, der trænger ind i et koldt soveværelse, skaber nemlig kondens. 

Vi glemmer at lufte ud

Anbefalingen lyder, at vi lufter ud tre gange dagligt af 5-10 minutters varighed. Men noget tyder på, at vi glemmer det. Kun en tredjedel svarer, at de lufter ud flere gange dagligt. En femtedel lufter ud en gang om ugen eller sjældnere.

Kender du indeklimakortet?

Vores indeklima-undersøgelse er udført i samarbejde med Tjekditindeklima.dk, som er leverandør af indeklimakortet – et lille plastikkort, der konstant måler temperatur og luftfugtighed i boligen.

Hvis luftfugtigheden bliver for høj, skifter en indikator på kortet farve og viser, at det er tid til at lufte ud.  Du får rabat på indeklimakortet, når du er kunde hos os.