KRISEHJÆLP EFTER SKYDERIET I FIELDS. Vi stiller krisehjælp til rådighed for alle vores kunder, uanset hvilken forsikring du har hos os. Har du selv, eller nærmeste familie, brug for krisehjælp efter hændelsen, så kontakt os på tlf. 44 20 45 54.
 Læs mere

Regler om 17-årige bag rattet

Folketinget har givet grønt lys til en treårig forsøgsordning, der tillader 17-årige at tage kørekort på samme betingelser som 18-årige i dag.

17 årige

Ledsager med i bilen

En vigtigt del af ordningen indebærer, at de 17-årige kun må køre bil i det første år, hvis de har en bilist med mindst ti års erfaring ved deres side.

Når de 17-årige har fået deres kørekort, kan de med en ledsager benytte bilen efter samme regler, som gælder for 18-årige bilister i dag.

Tiltag vil uddanne bedre bilister 

Baggrunden for forslaget er at nedbringe antallet af dræbte i trafikken. Studier har nemlig vist at unges risiko for at blive dræbt i trafikken er syv-otte gange større end deres forældres.

Inspirationen kommer fra Tyskland, hvor det er lykkedes at nedbringe antallet af ulykker blandt de yngste trafikanter.
 

Sådan dækker din bilforsikring med en 17-årig bag rattet

Når en 17-årig kører bil, er det den 17-årige selv, der har ansvaret for kørslen og skal leve op til færdselslovens regler.

Ledsageren i bilen skal være i stand til at overtage kørslen, hvis det bliver nødvendigt – og må af samme årsag ikke være påvirket, selv på passagersædet. Hvis der sker en skade, dækker forsikringen efter de betingelser, du har på din bilforsikring. 


Vær opmærksom på selvrisikoen

Du skal være opmærksom på, at der opkræves en ekstra selvrisiko ud over den selvrisiko, du har valgt på bilforsikringen, når føreren af bilen er under 26 år.

Den ekstra selvrisiko opkræves ikke, hvis du har tilvalgsdækningen ’Ung bag rattet’.
 

Ung bag rattet 

Undgå ekstra selvrisiko med denne tilvalgsdækning 

Med tilvalgsdækningen ’Ung bag rattet’ på din bilforsikring,slipper du for den ekstra selvrisiko, hvis der sker en skade med en fører under 26 år bag rattet. Den unge bilist skal være barn eller barnebarn af husstanden. Tilvalgsdækningen kan købes på Min side.

Billigere førstegangsforsikring til unge 

Ung bag rattet giver også mulighed for, at dine børn kan optjene erfaring i op til 3 år – når de låner bilen.

Det betyder, at 17-årige fremover kan begynde at optjene erfaring i det år, hvor de har en ledsager i bilen og på den måde få en billigere forsikring, når de selv skal have den første bil forsikret i Tryg. 

Krav til ledsager i bilen

  • Minimum 30 år.
  • Selv have haft kørekort i mindst 10 år. 
  • Kørekortet må ikke have været frakendt i perioden, hverken betinget eller ubetinget. 
  • Den erfarne bilist skal være i stand til at overtage kørslen, og der gælder samme regler for indtagelse af alkohol og stoffer for ledsager i bilen som for bilens fører.
  • Det betyder, at 17-årige ikke må bruges som chauffører for berusede voksne.