Forebyg skade | Storm | Hvad kan du gøre, når stormen er på vej?

Tjek din have eller altan
Flyt havemøbler, grill, parasol og krukker i sikkerhed for stormen. Stil dem fx ind i et skur, i huset eller i lejligheden.

Læg flagstangen ned 
Sørg for at vedligeholde dit hus. Også udsatte bygningsdele som fx carport, drivhus, hegn og flagstænger. Er flagstangen ikke i god stand, så læg den ned, så du ikke risikerer den knækker og volder skade når det stormer.

Brug presseninger til afdækning
Er din bolig under ombygning, bør du sikre dig, at den er forsvarligt afdækket, og at afdækningen er korrekt anbragt og fastgjort. En god afdækning kan ske med gode solide presenninger, som fastgøres godt med fx tovværk og lægter, og med gode overlæg. Undgå at der kan opstå "badekar"/ opsamlingspunkter, hvor vandet kan samle sig.

Pas på trampolinerne
Fastgør havetrampolinen forsvarligt, så den ikke bliver taget af vinden. Du kan fx bruge nogle spiralkroge, som skrues ned i jorden. Fjern eventuelt dugen, så kun stativet er tilbage eller vend trampolinen på hovedet, så vinden ikke kan komme ind under den.

Luk vinduer og døre
Luk alle døre og vinduer. Husk også at tjekke alle ovenlysvinduer, døre og vinduer i drivhuset eller havestuen.

Parker med omtanke
Sørg for at parkere et sikkert sted, fx i et parkeringshus hvor du ikke risikerer at bilen bliver udsat for skader, som følge af væltede træer, nedfaldne tagsten osv.

Lokale stormvarsler

Tjek www.dmi.dk

Anmeld din skade

Privat
Erhverv