Forebyg skade | Rejseforebyggelse | Medicinsk forhåndsvurdering

Er dit helbred klar til en rejse?

Du skal sikre dig, at du er rask nok til at rejse – både før du bestiller rejsen og inden du skal rejse


Din rejseforsikring dækker, hvis du bliver akut sygdom eller kommer til skade på din rejse. Har du en afbestillingsforsikring, er du dækket, hvis du må aflyse din planlagte rejse, fordi du bliver syg eller kommer til skade.

Men det er vigtigt, at du er opmærksom på, at det er et krav, at du er rask nok til at rejse – både før rejsen bliver købt, og når du skal rejse.

Her får du nemt og hurtigt svar
Når du gennemfører den elektroniske test, får du hurtigt svar på, hvordan du er dækket for sygdom på din rejseforsikring eller om vi har brug for at tale med dig, inden vi kan tage endelig stilling. Du kan også få svar på, om du vil være dækket inden du køber rejsen eller inden du betaler restbeløbet.

Gå til elektronisk test  

Testen gælder som udgangspunkt for én rejse, men du skal kun gennemføre testen igen, hvis du har søgt læge, fordi dit helbred har ændret sig inden din næste rejse.

Hvis resultatet af testen viser, at vi har brug for flere oplysninger, skal du kontakte Falck, som foretager den endelige medicinske forhåndsvurdering. Pr. 27. juli 2017 koster det 200 kr. at få foretaget den endelige vurdering.

Har du en kronisk eller eksisterende sygdom?

Du skal være opmærksom på, at der kan være risiko for, at forsikringen ikke dækker dig for en kronisk sygdom, hvis din sygdom ikke er stabil op til rejsen. Så er der nemlig større risiko for, at du får brug lægehjælp eller må indlægges på selve rejsen.

Det samme gælder, hvis du er ved at købe en rejse eller skal til at betale et restbeløb for en allerede bestilt rejse. Hvis din kroniske sygdom ikke er stabil, kan du få afvist dækning fra din forsikring.

Grafik til bunden

New Component

Rejseforsikring

Har du den rigtige forsikring?

Skal du på aktiv ferie med fx dykning, rafting el. lignende, er det meget vigtigt, at din forsikring er i orden.

Ring mig op

Mere information

Du kan få flere gode råd til, hvordan du forbereder dig før ferien her:

Udenrigsministeriet.dk
Statens Serum Institut