Forebyg skade | Indbrud | Hvad kan du selv gøre for at undgå indbrud?

Signaler liv i hjemmet, sørg for at tyven ikke kan få arbejdsro og gør det svært at bryde ind.

En lille indsats og enkle midler kan besværliggøre et indbrud så meget, at tyven går igen. Se her, hvad du let selv kan gøre.

Lad dit hus se beboet ud, når du ikke er hjemme

Brug tænd- og sluk ur til lys og musik. Lav en aftale med naboerne om at holde øje med hinandens hjem, og få dem til at fylde skrald i din skraldespand, tømme postkassen, slå græsset, sætte fodspor i sneen og sætte deres bil i din indkørsel. Hvis din skraldespand bliver tømt, så få også naboen til at sætte den på plads.

Gør det besværligt for tyven

Sørg for at hoveddøren er fuldt oplyst og synlig fra vejen, installér en tyverialarm og sæt gitre eller ekstra låse og hasper på alle kældervinduer, havedøre og vinduer, der ikke er synlige fra vejen. Klip hækken så tyven ikke får arbejdsro, fordi der er frit udsyn fra vejen eller naboen. Lås haveredskaberne inde og lås stigen fast.

Pas på dine ting

Sørg for at elektronisk udstyr ikke er synligt udefra, og gem de særligt værdifulde ting væk i sikringsskab eller bankboks. Brug gerne DNA-mærkning til at mærke dine værdier, så politiet ved, at de tilhører dig. Skal du sælge din bolig, så vær opmærksom på at tyvene bruger boligsiderne til 'inspiration'. Fjern derfor designmøbler, lamper og andre attraktive ting, inden ejendomsmægleren kommer for at tage billeder af hjemmet.

Du skal kunne dokumentere dine værdigenstande

Husk altid at gemme kvitteringer og certifikater på dine smykker og andre værdigenstande, så du kan dokumentere dine værdier. Tag billeder eller optag film af dine ting. Ejer du guld og sølv, frimærke- eller møntsamlinger, malerier eller lignende, så få det vurderet af en fagmand med jævne mellemrum.

Er tingene købt brugt gennem fx Den Blå Avis, skal du have en dateret erklæring (fx en mail), der beskriver hvad der er købt, til hvilken pris, samt navn og adresse på både køber og sælger.

Vil du vide mere?

Mere om DNA-mærkning
Tilmeld dig Nabohjælp.dk
Politiet anbefaler at sikre døre og vinduer kombineret med aktiv nabohjælp
Tidligere tyv: Sådan undgår du indbrud - se videoen
Hvor kommer tyven ind?
Sådan sikrer du din bolig mod indbrud

tryg indbrud sikring

 

Skriv til Trygs eksperter, og få svar på spørgsmål om hvordan du sikrer dit hjem mod indbrud.

Skriv til vores eksperter  

Som kunde i Tryg har du flere fordele

Køb til særpris:
DNA-mærking 
Lindrucker vindueslås 


Særpris til kunder med adgang til Tryg Plus fordele:
Tryg Boligalarm
Tryg ID

Tyvens bedste tips

Billede: Tyven robert video

Tidligere tyv: Sådan undgår du indbrud. Se videoen

Er du rigtigt forsikret?

Bliv ringet op og få gennemgået dine forsikringer.

Ring mig op